Ingredienser

  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
Del

Eggekrem med gelatin (til kaker)

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Bruk eggekrem med gelatin når du skal fylle bløtkaker og andre festkaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med oppklipte gelatinplater og resten av ingrediensene.
  2. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.

Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Bruk eggekrem med gelatin når du skal fylle bløtkaker og andre festkaker. Bre gjerne et tynt lag rørte bringebær på sukkerbrødbunnen først, og fordel eggekremen over etterpå. Det er alltid en vellykket smakskombinasjon.

Har du ikke vaniljestang kan du bruke 1 ts vaniljesukker per vaniljestang.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant