Shakshuka

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Shakshuka er en rett der egg posjeres i en deilig tomatsaus. Dette er en sunn middagsrett, som også kan spises som en deilig lunsj eller en helgefrokost. 

Ingredienser

  • 2 fedd hvitløk
  • 12 stk løk
  • 12 stk rød chili
  • 12 stk rød paprika
  • 1 ss olje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater (á 400 gram)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 14 stk agurk
  • 12 stk rødløk
  • 3 stk egg
  • 2 skiver grovt brød
  • 3 ss hakket frisk persille
Vis næringsinnhold
Energi
341kcal
Fett
15.6g
Protein
17.1g
Karbohydrater
30.4g
Jern
4.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk, løk, chili og paprika.
  2. Ha olje i en varm panne. Fres hvitløk, løk, chili og paprika, til det er blankt.
  3. Ha i tomat og spisskumen. La det småkoke i ca. 20 min, til du får en saus.
  4. Kutt agurk og rødløk i små terninger og bland sammen til en salat.
  5. Lag små fordypninger i tomatsausen blandingen og knekk ett og ett egg ned i fordypningene. La retten småkoke på middels varme i ca. 6 minutter. Ha på lokk og la stå til det danner seg en hvit hinne på eggene.

Server shakshukaen med agurk- og rødløksalat og deilig ferskt grovt brød. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.