Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Auberginedip

Ingredienser

  • 2 stk. aubergine
  • 3 ss tahini
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter revet hvitløk
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 0,5 dl vann
Del

Baba ganoush - auberginedip

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Aubergine er en av de grønnsakene som må varmebehandles for at den skal bli god å spise. Når den er stekt, bakt eller grillet er bruksområdene mange. Du kan for eksempel lage baba ganoush - nydelig libanesisk auberginedip.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 stk. aubergine
  • 3 ss tahini
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter revet hvitløk
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 0,5 dl vann

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen og sett på grillelementet (240 °C). Bruk en spiss kniv og stikk noen hull i auberginene. Legg dem i en ildfast form og sett dem midt i ovnen i ca 1 time. Bruk en grillklype og snu på dem et par ganger i løpet av steketiden. Auberginene skal falle sammen og skallet skal bli brent og sprekke opp (dette kan også gjøres på grill eller over gassflamme). 
  2. Ta auberginene ut av ovnen og avkjøl til de kan håndteres med hendene. Del dem i to på langs og skrap ut innmaten. Ha innmaten i en sikt og dryss over litt salt. La stå og renne av i minst 30 minutter.
  3. Hakk innmaten og ha den i en bolle. Tilsett tahini, sitronsaft, hvitløk og persille og smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann om dipen er for tykk. Sett kaldt til servering.
  4. Rens granateple og dryss over salaten før servering.

Baba ganoushen kan endres til en deilig salat om du vender inn biter av agurk og tomat. Du kan også smake den til med litt gresk yoghurt og bruke koriander sammen med persille, eller dryppe over god olivenolje og drysse litt chiliflak på toppen for å sette ekstra smak på baba ganoushen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 22.03.2023 13:29:22