Baba ganoush - auberginedip

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Aubergine er en av de grønnsakene som må varmebehandles for at den skal bli god å spise. Når den er stekt, bakt eller grillet er bruksområdene mange. Du kan for eksempel lage baba ganoush - nydelig libanesisk auberginedip.

Ingredienser

  • 2 stk aubergine
  • 3 ss tahini
  • saft av ½ stk sitron
  • 2 båter revet hvitløk
  • 3 ss hakket bladpersille
  • ½ stk granateple
  • ½ dl vann

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen og sett på grillelementet (240 °C). Bruk en spiss kniv og stikk noen hull i auberginene. Legg dem i en ildfast form og sett dem midt i ovnen i ca 1 time. Bruk en grillklype og snu på dem et par ganger i løpet av steketiden. Auberginene skal falle sammen og skallet skal bli brent og sprekke opp (dette kan også gjøres på grill eller over gassflamme). 
  2. Ta auberginene ut av ovnen og avkjøl til de kan håndteres med hendene. Del dem i to på langs og skrap ut innmaten. Ha innmaten i en sikt og dryss over litt salt. La stå og renne av i minst 30 minutter.
  3. Hakk innmaten og ha den i en bolle. Tilsett tahini, sitronsaft, hvitløk og persille og smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann om dipen er for tykk. Sett kaldt til servering.
  4. Rens granateple og dryss over salaten før servering.

Baba ganoushen kan endres til en deilig salat om du vender inn biter av agurk og tomat. Du kan også smake den til med litt gresk yoghurt og bruke koriander sammen med persille, eller dryppe over god olivenolje og drysse litt chiliflak på toppen for å sette ekstra smak på baba ganoushen.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.