Hasselbackgresskar

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Hasselbackgresskar bakt med nøttecrumble og toppet med litt friske urter smaker herlig som tilbehør til høstens lammeretter, eller som en snack-rett sammen med en god salat.  

Ingredienser

  • 1 stk flaskegresskar
  • 20 g smør

Nøttecrumble:

  • 40 g smør
  • 12 dl brunt sukker
  • 12 dl mel
  • 30 g hakkede pecannøtter
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frø. Legg dem med snittsiden ned. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen. Ha over i en ildfast form.
  3. Smelt smør og hell det jevnt over gresskarene.
  4. Smelt smør til nøttecrumble i en kjele. Ha i brunt sukker, mel og nøtter. Rør godt, til alt er blandet. Fordel blandingen over gresskarene.
  5. Sett formen inn på midterste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter, til gresskarene har blitt myke og fått en gyllen og fin farge.

 Dryss over litt pepper og friske urter eller spirer ved servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.