Pulled beef taco

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Det tar litt tid å koke både høyrygg og oksehaler - men det er vel verdt ventetiden når du kan servere taco med mørt, lanstidskokt kjøtt og friske grønnsaker til dine gjester.

Ingredienser

  • ca. 1200 g høyrygg eller oksehale
  • 2 ss paprikapulver , gjerne røkt for ekstra smak
  • 2 ss løkpulver
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl teriyakisaus
  • ca. 4 dl vann eller kjøttkraft
  • 2 ss saltredusert soyasaus
  • 2 ss riseddik

Til servering:

  • 250 g hodekål
  • 1 stk rødløk
  • saft av ½ stk sitron
  • 2 stk avokado
  • 12 stk mini tortillalefser
  • 2 dl rømme
  • ½ potte frisk koriander

Dressing:

  • ½ potte frisk koriander
  • dl olje
  • saft av ¼ stk sitron
  • 1 stk finhakket grønn chili

Slik gjør du

  1. Tørk av kjøttet med litt kjøkkenpapir. Brun det raskt på alle sider i en gryte med smør eller olje.
  2. Når kjøttet har fått en fin gyllen farge rundt det hele, tilsett krydder, teriyakisaus, soyasaus, riseddik og vann eller kraft til det så vidt dekker kjøttet. 
  3. Sett på lokk, og la kjøttet trekke på middels lav varme til det er mørt 1-2 timer avhengig av størrelse på kjøttstykke.
  4. Når kjøttet er mørt, løft det ut av gryten. Sil sausen, og ha den tilbake i gryten igjen. Er den tynn kan den reduseres litt - men pass på at den kan bli saltere jo mer redusert den er. 
  5. Rens kjøttet fra beina og riv det opp i tynne strimler. Ha det tilbake i sausen og smak eventuelt til med salt, pepper eller litt limesaft. Hold kjøttet varmt mens du forbereder resten. 
  6. Bruk en stavmikser og kjør sammen koriander, olje og sitronsaft til en dressing. Rør inn finhakket chili (Husk! Fjern frøene om du ikke liker det veldig sterkt) og smak eventuelt til med salt og pepper. 
  7. Skjær hodekål i tynne strimler, en ostehøvel kan lette denne jobben. 
  8. Skjær rødløk i tynne skiver og press over sitronsaft. La løken stå å marinere seg noen minutter. 
  9. Varm lefser etter anvisning på pakken. 
  10. Rens avokado, og skjær opp i skiver. 
  11. Anrett tortillalefser med hodekål, det langtidskokte kjøttet, avokado, rødløk og frisk koriander. Drypp over litt av dressingen og server resten ved siden av sammen med litt rømme. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.