Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pulled beef taco

Pulled beef taco

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1200 g høyrygg eller oksehale
  • 2 ss paprikapulver , gjerne røkt for ekstra smak
  • 2 ss løkpulver
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl teriyakisaus
  • ca. 4 dl vann eller kjøttkraft
  • 2 ss saltredusert soyasaus
  • 2 ss riseddik

Til servering:

  • 250 g hodekål
  • 1 stk. rødløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. avokado
  • 12 stk. mini tortillalefser
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 potte frisk koriander

Dressing:

  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1,5 dl nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 1 stk. finhakket grønn chili
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det tar litt tid å koke både høyrygg og oksehaler - men det er vel verdt ventetiden når du kan servere taco med mørt, lanstidskokt kjøtt og friske grønnsaker til dine gjester.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1200 g høyrygg eller oksehale
  • 2 ss paprikapulver , gjerne røkt for ekstra smak
  • 2 ss løkpulver
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl teriyakisaus
  • ca. 4 dl vann eller kjøttkraft
  • 2 ss saltredusert soyasaus
  • 2 ss riseddik

Til servering:

  • 250 g hodekål
  • 1 stk. rødløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. avokado
  • 12 stk. mini tortillalefser
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 potte frisk koriander

Dressing:

  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1,5 dl nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 1 stk. finhakket grønn chili

Slik gjør du

  1. Tørk av kjøttet med litt kjøkkenpapir. Brun det raskt på alle sider i en gryte med smør eller olje.
  2. Når kjøttet har fått en fin gyllen farge rundt det hele, tilsett krydder, teriyakisaus, soyasaus, riseddik og vann eller kraft til det så vidt dekker kjøttet. 
  3. Sett på lokk, og la kjøttet trekke på middels lav varme til det er mørt 1-2 timer avhengig av størrelse på kjøttstykke.
  4. Når kjøttet er mørt, løft det ut av gryten. Sil sausen, og ha den tilbake i gryten igjen. Er den tynn kan den reduseres litt - men pass på at den kan bli saltere jo mer redusert den er. 
  5. Rens kjøttet fra beina og riv det opp i tynne strimler. Ha det tilbake i sausen og smak eventuelt til med salt, pepper eller litt limesaft. Hold kjøttet varmt mens du forbereder resten. 
  6. Bruk en stavmikser og kjør sammen koriander, olje og sitronsaft til en dressing. Rør inn finhakket chili (Husk! Fjern frøene om du ikke liker det veldig sterkt) og smak eventuelt til med salt og pepper. 
  7. Skjær hodekål i tynne strimler, en ostehøvel kan lette denne jobben. 
  8. Skjær rødløk i tynne skiver og press over sitronsaft. La løken stå å marinere seg noen minutter. 
  9. Varm lefser etter anvisning på pakken. 
  10. Rens avokado, og skjær opp i skiver. 
  11. Anrett tortillalefser med hodekål, det langtidskokte kjøttet, avokado, rødløk og frisk koriander. Drypp over litt av dressingen og server resten ved siden av sammen med litt rømme. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 05:18:39