Biffsandwich

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En real biffsandwich trenger ikke være usunn. Denne varianten med godt krydret, saftig ytrefilet av storfe er en favoritt, også blant gutta. 

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 1 ts salt
  • 12 ts grovmalt pepper
  • 2 ss olje , til steking

  • 1 beger ricotta , à 250 g
  • saft av 12 stk sitron
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts grovmalt pepper

  • 1 stk rødløk
  • 4 skive landbrød
  • 16 stk rød cherrytomat
Vis næringsinnhold
Energi
420kcal
Fett
15g
Protein
45g
Karbohydrater
20.9g
Jern
4,6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: ytrefilet av storfe, landbrød, ruccula, ricotta, sitron, rødløk, cherrytomater, timian. olje, salt og pepper. 

1. Stek skiver av landbrød i en panne med litt olje til de får en sprø overflate, bruk eventuelt en brødrister. 

2. Bland sammen ricotta, finhakket timian, sitronsaft og grovmalt pepper til en tykk dressing.  

3. Brun kjøttet i en stekepanne med olje, til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffen og stek videre til det pipler på den andre siden. Biffen er nå medium stekt. Ha cherrytomater i pannen sammen med kjøttet de siste 1-2 minuttene. 

Smør dressing på landbrødet, legg på salat, og anrett med biff, stekte cherrytomater og rødløk.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.