Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Pizza med bbq kylling

Ingredienser

velg antall porsjoner

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Pizzatopping:

  • 6 ss pizzasaus , eventuelt hvit pizzasaus
  • 300 g revet hvitost
  • 2 stk. ferdigstekt kyllingfilet
  • 1 dl bbq-saus
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk.
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø
Del

Pizza med BBQ kylling

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med saftig bbq-kylling, rødløk, sopp, spicy jalapenõs og frisk koriander! Hot og godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Pizzatopping:

  • 6 ss pizzasaus , eventuelt hvit pizzasaus
  • 300 g revet hvitost
  • 2 stk. ferdigstekt kyllingfilet
  • 1 dl bbq-saus
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk.
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt bbq-saus, eller prøv Teigens bbq-saus. Skjær kyllingfilet i skiver, og bland med bbq-sausen. Kutt sjampinjong, rødløk og jalapenõ i skiver. 
  3. Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  4. Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  5. Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.  
  6. Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på pizzasaus, dryss på revet ost, legg på  kylling, sjampinjong og rødløk.
  7. Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  8. Topp den grillede pizzaen med jalapenõ, frisk koriander og sesamfrø. Server gjerne med en god rømmedressing.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 04.12.2022 12:29:06