Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza med bbq kylling

Pizza med BBQ kylling

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Pizzatopping:

  • 6 ss pizzasaus , eventuelt hvit pizzasaus
  • 300 g revet hvitost
  • 2 stk. ferdigstekt kyllingfilet
  • 1 dl bbq-saus
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. jalapeño
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med saftig bbq-kylling, rødløk, sopp, spicy jalapenõs og frisk koriander! Hot og godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Pizzatopping:

  • 6 ss pizzasaus , eventuelt hvit pizzasaus
  • 300 g revet hvitost
  • 2 stk. ferdigstekt kyllingfilet
  • 1 dl bbq-saus
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. jalapeño
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt bbq-saus, eller prøv Teigens bbq-saus. Skjær kyllingfilet i skiver, og bland med bbq-sausen. Kutt sjampinjong, rødløk og jalapenõ i skiver. 
  3. Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  4. Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  5. Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.  
  6. Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på pizzasaus, dryss på revet ost, legg på  kylling, sjampinjong og rødløk.
  7. Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  8. Topp den grillede pizzaen med jalapenõ, frisk koriander og sesamfrø. Server gjerne med en god rømmedressing.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Pizza på grillen - perfekt til date

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 22.07.2024 18:03:35