Pizza med BBQ kylling

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med saftig bbq-kylling, rødløk, sopp, spicy jalapenõs og frisk koriander! Hot og godt!

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • ½ pk fersk gjær
  • 2 ss olje
  • ½ ts salt
  • 7 dl hvetemel

Pizzatopping:

  • 6 ss pizzasaus , eventuelt hvit pizzasaus
  • 300 g revet hvitost
  • 2 stk ferdigstekt kyllingfilet
  • 1 dl bbq-saus
  • 4 stk frisk sjampinjong
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk jalapeno
  • ½ potte frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt bbq-saus, eller prøv Teigens bbq-saus. Skjær kyllingfilet i skiver, og bland med bbq-sausen. Kutt sjampinjong, rødløk og jalapenõ i skiver. 
  3. Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  4. Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  5. Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.  
  6. Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på pizzasaus, dryss på revet ost, legg på  kylling, sjampinjong og rødløk.
  7. Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  8. Topp den grillede pizzaen med jalapenõ, frisk koriander og sesamfrø. Server gjerne med en god rømmedressing.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.