Havregrøt av steel cut havre

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Er du en av de som vet at havregrøt er nyttig og sunt, men som ikke er så begeistret for konsistensen? Da er steel cut -eller klippet - havre noe for deg. Det gir en grøt med mer tyggemotstand og en konsistens omtrent som risotto. Topp med det du er glad i.

Ingredienser

  • 1 dl steelcut havre
  • 4 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 dl melk eller havremelk (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Ha havre, vann og salt i en kjele. Kok opp og la grøten småkoke i 25-30 minutter. Rør i kjelen med jevne mellomrom.
  2. Juster konsistensen med vann, eller tilsett melk og gi grøten et raskt oppkok.

Vi har toppet grøten med friske jordbær. Her er tips til andre toppinger:

Alle typer friske bær eller syltetøy

Grovhakkede nøtter og frø

Honning

Revet brunost

Tørket frukt eller bær

Sukker og en god klatt smør

Hakkede urter og tomat 

Ruccola, parmesan og ristede pinjekjerner

Fetaost og tomater

 

Steelcut havre skiller seg fra havregryn ved at det er havrekorn som er kuttet eller klippet i biter og ikke valset til flate havregryn slik vi kjenner dem. Steelcut inneholder akkurat det samme som havregryn, men både smak og tekstur endres. Smaken blir kraftigere, og grøten blir grovere og med mer tekstur og tyggemotstand. Steelcut havre kan også tilberedes som en risotto.

Verdensmesterskapet i grøt - Golden Spurtle - arrangeres årlig i Carrbridge i Skottland. 

Havregrøt med friske bær

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie