Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Hvordan steke biff til mange

Det er ikke vanskelig å lage saftig og god biff til mange på en gang! Med denne metoden får du perfekt stekt biff, uavhengig av om dere er 5, 10 eller 15 gjester til bords.
Saftig, mørt og digg - gjør deg klar til å imponere!

Biff til mange, ytrefilet av storfe i skiver

1. Lag jevne biffer

Skjær en hel ytrefilet av storfe i mindre, jevne biffer. Om du vil bruke ferdig oppkuttede biffer, bør du passe på at de har jevn størrelse, sånn at steketiden blir lik. Beregn 150-200 gram per biff, bruk gjerne en vekt for å kontrollveie. Biffene bør ha en tykkelse på ca. 3 cm.

Biff til mange, ytrefilet av storfe i skiver

2. Temperer kjøttet før steking

Ta kjøttet ut av kjøleskapet en time eller to før steking. Da blir ikke stekepannen kald underveis, og biffene får en fin stekeskorpe.

Biff til mange, tørke med kjøkkenpapir

3. Tørk overflaten

Tørk av overflaten på kjøttet med kjøkkenpapir før krydring, for at ikke kjøttet skal stekes i egen saft.

Biff til mange, krydring av biff

4. Krydre før steking

Krydre med salt og pepper på begge sider, gjerne noen minutter før steking, sånn at krydret får satt seg ordentlig.

Biff til mange, bruning av biff i panne

5. Brun i stekepanne

Varm opp en stor stekepanne, helst jernpanne, da den leder varmen bedre. En ordentlig varm panne gir god stekeskorpe! Ha i olje og smør, og legg biffene i pannen etterhvert som smøret slutter å bruse. Brun raskt til du har en fin skorpe, snu og stek videre på andre siden.

Biff til mange, bruning av biff i panne

6. Smaksett mot slutten

For litt ekstra god smak på biffen kan du tilsette hvitløk og urter, som for eksempel frisk timian, mot slutten av steketiden. Biffene skal ikke steke lenge, da de stekes ferdig i ovnen. Ha biffene i en stor ildfast form eller langpanne.  

Biff til mange, biff i ovn kjernetemperatur

7. Bruk et termometer

Sett formen i ovnen, og stek på 125 °C til de har perfekt kjernetemperatur. Her har mange ulike preferanser, men du kan ta utgangspunkt i oversikten under.

 

Biff til mange, biff i ildfast form

8. La biffene hvile

Temperaturen vil øke etter at biffene er ute av ovnen, så la de hvile seg opp i temperatur. Ønsker du medium stekt biff, kan du ta ut formen når kjernen er 58 °C, så kan den hvile seg opp til 60 °C. La biffene hvile like lenge som de er stekt før du skjærer i dem.

Finn din perfekte kjernetemperatur:

Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C

Biff til mange, skåret i to

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 25.05.2024 07:07:40