Lagre

Ingredienser

10  porsjoner
  • 300 g maismel, masa harina
  • 1 ts salt
  • ca. 5 dl vann
Del

Maistortilla

(13)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagde tortillas av maismel setter en ekstra spiss på fredagstacoen! Server dem som taco, tostadas eller lag deilige nachochips. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

10  porsjoner
  • 300 g maismel, masa harina
  • 1 ts salt
  • ca. 5 dl vann

Slik gjør du

  1. Ha maismel og salt i en bolle. 
  2. Tilsett vann gradvis til du sitter igjen med en deig som er fast, kan rulles til en ball og klemmes lett på uten at den sprekker. Tilsett litt potetmel om deigen ikke henger godt nok sammen. Vannmengde kan variere avhengig av kvaliteten på melet.
  3. La deigen hvile i fem minutter. 
  4. Legg en liten klump deig, på størrelse med en golfball, mellom to bakeark. Har du en tortillapresse, er dette det beste. 
  5. Kjevle deigen ut til en tynn lefse. 
  6. Stek i en varm, tørr panne på begge sider i et par minutter. 
  7. Oppbevar maistortilla under et fuktig kjøkkenhåndkle frem til servering. 

Maistortilla

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant