- Skjær kjøttet i store biter (ca. 5x5 cm) og fennikel, stilkselleri, løk og purreløk i mindre terninger. Skrell sjalottløk og hakk hvitløk.
- Varm rapsolje i en stor stekepanne og brun kjøttet godt på alle kanter. Løft bitene over i en romslig gryte og fortsett med å brune grønnsakene. Ha alt over i gryten med kjøttet etter hvert. Hell i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett hønsebuljong, oregano, laurbærblad, saft- og strimlet skall av halve sitronen, salvie og fennikelfrø. Kok opp, senk varmen, sett på lokk og la alt trekke i ca. 40-60 minutter, til kjøttet begynner å bli mørt.
- Ta av lokket og fortsett å koke gryten til sausen reduseres og tykner. Smak til med salt og sitronpepper.
- Fjern de groveste stilkene på grønnkålen og riv den i mindre biter med hendene. Vend grønnkål inn i gryten og la den koke 3-4 minutter. Vend inn spinat og finkuttet vårløk rett før servering. Juster smakene på nytt med salt, pepper og sitronsaft. Drypp noen dråper god olivenolje over retten til slutt.
Server gryten i dype tallerkener og topp med hakket dill, litt revet sitronskall og noen dråper god olivenolje. Server gjerne med kokte poteter eller godt, ferskt brød.
Grillet sitron er godt å presse over kjøttet ved servering. Del sitron i to og grill på høy varme eller stek i tørr stekepanne til snittflaten har blitt nesten svart og sitronen er myk.