Lagre

Ingredienser

  • 2 stk. laurbærblad
  • 1,5 kg benfritt lammekjøtt
  • 1 stk. fennikel
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 24 stk. sjalottløk
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss rapsolje
  • 1 dl hvitvin
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • Saft og skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 2 blader frisk salvie eller 2 ts tørket
  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g grønnkål
  • 100 g frisk spinat
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 1 ts sitronpepper
  • 4 ss olivenolje
Del

Lam Lemonato - gresk lammegryte

(6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nydelig lammegryte med smak av Middelhavet! Prøv matelskeren Apostolos sin lammefavoritt, og les hans historie om kjærlighet til mat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 2 stk. laurbærblad
  • 1,5 kg benfritt lammekjøtt
  • 1 stk. fennikel
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 24 stk. sjalottløk
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss rapsolje
  • 1 dl hvitvin
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • Saft og skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 2 blader frisk salvie eller 2 ts tørket
  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g grønnkål
  • 100 g frisk spinat
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 1 ts sitronpepper
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i store biter (ca. 5x5 cm) og fennikel, stilkselleri, løk og purreløk i mindre terninger. Skrell sjalottløk og hakk hvitløk.
  2. Varm rapsolje i en stor stekepanne og brun kjøttet godt på alle kanter. Løft bitene over i en romslig gryte og fortsett med å brune grønnsakene. Ha alt over i gryten med kjøttet etter hvert. Hell i hvitvinen og la den koke inn. Tilsett hønsebuljong, oregano, laurbærblad, saft- og strimlet skall  av halve sitronen, salvie og fennikelfrø. Kok opp, senk varmen, sett på lokk og la alt trekke i ca. 40-60 minutter, til kjøttet begynner å bli mørt.
  3. Ta av lokket og fortsett å koke gryten til sausen reduseres og tykner.  Smak til med salt og sitronpepper.
  4. Fjern de groveste stilkene på grønnkålen og riv den i mindre biter med hendene. Vend grønnkål inn i gryten og la den koke 3-4 minutter. Vend inn spinat og finkuttet vårløk rett før servering. Juster smakene på nytt med salt, pepper og sitronsaft. Drypp noen dråper god olivenolje over retten til slutt. 

Server gryten i dype tallerkener og topp med hakket dill, litt revet sitronskall  og noen dråper god olivenolje. Server gjerne med kokte poteter eller godt, ferskt brød.

Grillet sitron er godt å presse over kjøttet ved servering. Del sitron i to og grill på høy varme eller stek i tørr stekepanne til snittflaten har blitt nesten svart og sitronen er myk. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant