Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta med chimmichurri

Ingredienser

Fyll:

  • 150 g østerssopp
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 6 båter hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Chimichurrisaus (Gir ca. 1.5 dl):

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje
Del

Porchetta med chimichurri

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Italiensk ribberull, også kalt Porchetta, fylles med deilige godsaker. I denne oppskriften har vi fylt ribben med sopp, urter, hvitløk og sitron, og serverer den med en smaksrik chimmichurri. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Fyll:

  • 150 g østerssopp
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 6 båter hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Chimichurrisaus (Gir ca. 1.5 dl):

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 150 °C.
  2. Bruk en skarp, spiss kniv og skjær striper på 1-2 cm gjennom svoren, og litt ned i fettet. Ikke skjær helt igjennom til kjøttet.
  3. Skjær ut bena på undersiden av ribben. Skjær langs begge sidene av bena, skjær så under, og vipp dem ut.
  4. Riv opp østerssopp til fyllet, og stek den raskt i en panne med smør til den har fått en gyllen farge. Legg soppen over på en fjøl og kutt den i mindre biter. Ha den i en bolle.
  5. Finhakk løk og chili, grovhakk bladpersille og ha alt i bollen sammen med soppen. Ha i revet hvitløk og sitronskall. Press over stronsaft og bland alt godt sammen. 
  6. Del ribben i tre lag, som henger sammen. Legg stykket med svorsiden ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.
  7. Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.
  8. Smør en ildfast form med olje, legg i ribberullen. Stek ribberullen i stekeovnen til kjernetemperaturen er på 70 °C, ca. 2 timer. 
  9. Lag chimichurri. Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor eller kjør det sammen med en stavmikser. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet. 
Vil du ha litt ekstra "spice" på sausen din ha i en finhakket grønn chili.
  1. Sett opp temperaturen til 230 °C de siste minuttene av steketiden slik at svoren blir ekstra sprø. Følg med hele tiden slik at den ikke blir brent. 
  2. La ribberullen hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver.

Server skiver av italiensk porchetta med chimichurri. Ovnsbakte grønnsakerRåstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 26.03.2023 21:35:27