Porchetta med chimichurri

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Italiensk ribberull, også kalt Porchetta, fylles med deilige godsaker. I denne oppskriften har vi fylt ribben med sopp, urter, hvitløk og sitron- og serverer den med en smaksrik chimmichurri. 

Ingredienser

  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper

Fyll:

  • 150 g østerssopp
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 stk finhakket grønn chili
  • ½ bunt bladpersille (ca. 25 g)
  • 6 båter hvitløk
  • skall og saft av 1 stk sitron

Chimichurrisaus (Gir ca. 1.5 dl):

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • ½ ts kvernet pepper
  • ½ ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 150 °C.
  2. Bruk en skarp, spiss kniv og skjær striper på 1-2 cm gjennom svoren, og litt ned i fettet. Ikke skjær helt igjennom til kjøttet.
  3. Skjær ut bena på undersiden av ribben. Skjær langs begge sidene av bena, skjær så under, og vipp dem ut.
  4. Lag fyll. Riv opp østerssopp og stek den raskt i en panne med smør til den har fått en gyllen farge. Legg soppen over på en fjøl og kutt den i mindre biter. Ha den i en bolle. Finhakk løk og chili, grovhakk bladpersille og ha alt i bollen sammen med soppen. Ha i revet hvitløk og sitronskall. Press over stronsaft og bland alt godt sammen. 
  5. Del ribben i tre lag, som henger sammen. Legg stykket med svorsiden ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.
  6. Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.
  7. Smør en ildfast form med olje, legg i ribberullen. Stek ribberullen i stekeovnen til kjernetemperaturen er på 70 °C, ca. 2 timer. 
  8. Lag chimichurri. Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprocessor eller kjør det sammen med en stavmikser. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet. 
Vil du ha litt ekstra "spice" på sausen din ha i en finhakket grønn chili.
  1. Sett opp temperaturen til 230 °C de siste minuttene av steketiden slik at svoren blir ekstra sprø. Følg med hele tiden slik at den ikke blir brent. 
  2. La ribberullen hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver.

Server skiver av italiensk porchetta med chimichurri. Ovnsbakte grønnsakerRåstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.