Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta med chimmichurri

Porchetta med chimichurri

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 150 g østerssopp
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 6 båter hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Chimichurrisaus (Gir ca. 1.5 dl):

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Italiensk ribberull, også kalt Porchetta, fylles med deilige godsaker. I denne oppskriften har vi fylt ribben med sopp, urter, hvitløk og sitron, og serverer den med en smaksrik chimmichurri. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 150 g østerssopp
  • 1 ss smør til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 6 båter hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Chimichurrisaus (Gir ca. 1.5 dl):

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder
Vil du ha litt ekstra "spice" på sausen din ha i en finhakket grønn chili.

Server skiver av italiensk porchetta med chimichurri. Ovnsbakte grønnsakerRåstekte poteter og ikke minst en deilig focaccia smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød

Porchetta med chimmichurri

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Porchetta – Italias ribberett

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 15.07.2024 08:17:44