Lagre

Ingredienser

  • 8 skiver baguette eller annet lyst brød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 stk. tomat
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

512kcal

Energi

34.7g

Fett

34.5g

Protein

15.3g

Karbohydrater

2.8mg

Jern

Del

Bruschetta

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bruschetta - sprøstekt brød med hvitløk. Toppet med frisk tomat og basilikum. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Uttales: brusketta

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 8 skiver baguette eller annet lyst brød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 stk. tomat
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

512kcal

Energi

34.7g

Fett

34.5g

Protein

15.3g

Karbohydrater

2.8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skjær brød i tynne skiver. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne med olje til det blir sprøtt og gyllent. Legg skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær hvitløk i to og gni hvitløken på de sprøstekte skivene. 
  2. Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finhakk basilikum. Bland tomatterninger og fnhakket basilikun sammen i en bolle sammen med god olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet pepper. 
  3. Anrett tomatsalaten på de sprø brødskivene rett før servering. 
Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter, eller til skivene er sprø og gyldne.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant