Bruschetta

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bruschetta - sprøstekt brød med hvitløk. Toppet med frisk tomat og basilikum. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Uttales: brusketta

Ingredienser

  • 8 skiver baguette eller annet lyst brød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 stk tomat
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 ss olivenolje
Vis næringsinnhold
Energi
512kcal
Fett
34.7g
Protein
34.5g
Karbohydrater
15.3g
Jern
2.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1.  Skjær brød i tynne skiver. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne med olje til det blir sprøtt og gyllent. Legg skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær hvitløk i to og gni hvitløken på de sprøstekte skivene. 

2. Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finhakk basilikum. Bland tomatterninger og fnhakket basilikun sammen i en bolle sammen med god olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet pepper. 

3. Anrett tomatsalaten på de sprø brødskivene rett før servering. 

Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter, eller til skivene er sprø og gyldne.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.