Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sandwich med hjemmelaget is

Sandwich med hjemmelaget is

Ingredienser

10  porsjoner
  • 5 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk. vaniljestang
  • 10 stk. eggeplomme
  • 200 g sukker

Sandwich:

  • 1 l vaniljeis
  • 20 stk. pepperkake
  • 4 ss frysetørkede bringebær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Imponer gjestene dine med disse utrolig kule sandwichene med hjemmelaget is og frysetørket bringebær- eller spar på de til du får lyst på noe skikkelig godt! Oppskriften gir ca. 10 stk. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 5 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk. vaniljestang
  • 10 stk. eggeplomme
  • 200 g sukker

Sandwich:

  • 1 l vaniljeis
  • 20 stk. pepperkake
  • 4 ss frysetørkede bringebær

Slik gjør du

  1. Hell melk og fløte i en kjele. Del vaniljestang i to på langs, skrap ut frøene og ha stang og frø i kjelen sammen med fløtemelken. Kok opp blandingen, trekk kjelen av platen og la blandingen stå i 10-15 minutter.  
  2. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
  3. Ta ut vaniljestangen og hell fløtemelken forsiktig i en tynn stråle over i eggedosisen. Rør hele tiden.
  4. Hell blandingen tilbake i kjelen, og la den stå på svak varme til den blir ca. 80 °C og begynner å tykne. Rør hele tiden, og se til at det ikke koker da kan blandingen sprekke. Sil blandingen og avkjøl den helt.
  5. Kjør den avkjølte blandingen i en ismaskin til den har en kremete og fin konsistens. Har du ikke ismaskin, hell den avkjølte blandingen over i en egnet beholder, for eksempel en brødform, og sett den i fryseren. Rør jevnlig i blandingen under innfrysningen, ca. hver halvtime, slik at det ikke danner seg iskrystaller. La isen stå i fryseren til den er helt stiv, ca. 6 timer.
  6. Tin isboksen noen sekunder under rennende vann så isen slipper boksen.
  7. Ha den ut på en skjærefjøl og kutt ca. 3 cm tykke skiver. 
  8. Bruk en pepperkakeform som ligner pepperkakene du har, og stikk ut former i isen. 
  9. Legg isen på en pepperkake og legg en ny pepperkake på toppen. Gjenta dette til du går tom for is eller pepperkaker. Legg iskremsandwichene i fryseren med jevne mellomrom så isen ikke smelter.
  10. Ta ut iskremsandwichene fra fryseren og rull i frysetørket bringebær.
  11. Legg tilbake i fryseren eller nyt med engang. 

Hvis du vil spare tid kan du kjøpe iskrem fra butikken!

Vær kreativ med pynten, her er det bare fantasien som setter grenser. Hva med grovhakket sjokolade, nøtter eller lakris?

Sandwich med hjemmelaget is

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 14:39:03