Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Anette Fjelleng Hansen hacks

Retningslinjer for bruk av innhold

Ønsker du å bruke vårt innhold på nett eller i andre publikasjoner? Her er våre retningslinjer.

Vi ønsker at du bruker innholdet på denne måten 

Når du besøker og bruker nettstedet erkjenner du at du har lest, forstått og samtykket til bruksvilkårene. Dersom du ikke samtykker i bruksvilkårene, kan du ikke videreformidle innhold fra vårt nettsted.  

Ved å samtykke, forplikter du deg videre til at du ikke vil benytte nettstedet eller innholdet på en måte som strider med norsk lovgivning.  

Innholdet publisert på dette nettstedet tilhører Opplysningskontoret for egg og kjøtt og er beskyttet av åndsverksloven. Utover den begrensede bruk som er tillatt etter åndsverkslovens bestemmelser, er det ikke tillatt å bruke tekst, bilder, videoer eller annet innhold som er publisert på nettstedet uten skriftlig bekreftelse fra Opplysningskontoret for kjøtt og egg.  

Dette betyr du trenger en bekreftelse fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt for å bruke bilder og tekstmateriale fra matprat.no til din egen nettside, blogg, sosialer medier eller lignende.  

Bruk av logo 

«MatPrat» og MatPrat sin logo er et registrert varemerke. Bruken av denne logoen er ikke tillatt uten skriftlig avtale med Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Det er likevel tillatt å bruke MatPrat-navnet når du henviser til oss som kilde. Se bruksvilkårene nedenfor.  

Vilkår 

Ved at du aksepterer bruksvilkårene for nettstedet, samtykker Opplysningskontoret for egg og kjøtt at du kan benytte materiale publisert på nettstedet: 

  • Bruken må være merkenøytral. Dette betyr at innhold fra nettstedet skal ikke benyttes i omtale av eller fremheve spesifikke merkevarer. 
  • Det er ikke tillatt å bruke MatPrat sitt varemerke eller logo uten skriftlig forutgående samtykke. 
  • Det er ikke tillatt å bruke bilder publisert på matprat.no. Dersom du ønsker å bruke bilder, kan disse hentes fra www.matbilder.no mot at du registrerer deg og samtykker til bruksvilkårene til dette nettstedet. 

Bruk av innhold forutsetter at du i samsvar med god siteringsskikk angir MatPrat eller nettstedet matprat.no som kilden for materialet. Dette gjør du slik: 

  • I trykte medier: Henvisning til MatPrat eller matprat.no 
  • På internett: Henvisning via en klikkbar lenke til matprat.no 
  • På Facebook: Henvisning i slutten av et innlegg. Foto: @MatPrat 
  • På Instagram: Henvisning i slutten av et innlegg. Foto: @matprat.no 

Begrenset bruk 

Den begrensede bruksretten til innholdet du gis av Opplysningskontoret for egg og kjøtt gjennom aksept av bruksvilkårene, gir deg ingen videre rettigheter til innholdet som finnes på nettstedet. Du har ingen rett til å selge, videre-lisensiere eller på en annen måte overføre innholdet eller bruksretten til øvrige tredjeparter. 

Enhver bruk utover disse retningslinjene er i strid med bestemmelsene i åndsverksloven og kan medføre erstatningsansvar og straffeansvar. Om du er i tvil om hvordan du bruker innholdet vårt på riktig måte, kan du gjerne ta kontakt med oss på post@matprat.no 

Opplysningskontoret for egg og kjøtt forbeholder seg retten til å endre vilkårene når som helt og uten forvarsel. Eventuelle endringer trer i kraft fra tidspunktet de publiseres, og du selv er ansvarlig for å følge gjeldende bruksvilkår.  

Sist oppdatert 16.12.2021 

version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 08.02.2023 02:02:27