Ingredienser

Purre- og brokkolisuppe:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. brokkoli
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 1 ss pesto
  • 1 dl kremfløte
  • saften av 0,25 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 ss virgin olivenolje

Posjert egg:

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 stk. ferske og kalde egg
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

411kcal

Energi

35.9g

Fett

13g

Protein

6.45g

Karbohydrater

2,7mg

Jern

Del

Purre- og brokkolisuppe med egg

(6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En herlig grønn suppe med mye smak, gode norske grønnsaker og servert med et nydelig posjert egg. En suppe til å få energi av!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Purre- og brokkolisuppe:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. brokkoli
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 1 ss pesto
  • 1 dl kremfløte
  • saften av 0,25 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 ss virgin olivenolje

Posjert egg:

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 stk. ferske og kalde egg
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

411kcal

Energi

35.9g

Fett

13g

Protein

6.45g

Karbohydrater

2,7mg

Jern

Slik gjør du

  1. Vask purren godt og snitt den fint opp. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken, del den på langs og skjær i tynne skiver.
  2. Kok opp vann og terninger med hønsebuljong. Ha i purre og brokkoli og la det koke til alt er mørt.
  3. Mos alt til en jevn suppe med en stavmikser eller foodprosessor.
  4. Kok opp suppen på nytt og smak til med pesto, kremfløte, sitronsaft, salt og pepper.
  5. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!
  6. Øs opp purre- og brokkolisuppe i dype tallerkener og legg i posjerte egg. Ha på litt god olivenolje på toppen.

Server gjerne en skål pesto ved siden av suppen, om noen ønsker mer. Ferskt brød eller brødkrutonger smaker godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant