Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Purre- og brokkolisuppe med egg

Purre- og brokkolisuppe med egg

Ingredienser

porsjoner

Purre- og brokkolisuppe:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. brokkoli
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 1 ss pesto
  • 1 dl kremfløte
  • saften av 0,25 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 ss virgin olivenolje

Posjert egg:

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 stk. ferske og kalde egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 338 kcal
Fett 28 g
Protein 13 g
Karbohydrater 5 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En herlig grønn suppe med mye smak, gode norske grønnsaker og servert med et nydelig posjert egg. En suppe til å få energi av!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Purre- og brokkolisuppe:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. brokkoli
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 1 ss pesto
  • 1 dl kremfløte
  • saften av 0,25 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 ss virgin olivenolje

Posjert egg:

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 stk. ferske og kalde egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 338 kcal
Fett 28 g
Protein 13 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du brukte vegansk pesto og erstatte fløte med et plantebasert alternativ. Eggene kan sløyfes. 

Server gjerne en skål pesto ved siden av suppen, om noen ønsker mer. Ferskt brød eller brødkrutonger smaker godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block posjert egg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB11 09.10.2024 16:05:34