Purre- og brokkolisuppe med egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En herlig grønn suppe med mye smak, gode norske grønnsaker og servert med et nydelig posjert egg. En suppe til å få energi av!

Ingredienser

Purre- og brokkolisuppe:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. brokkoli
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 1 ss pesto
  • 1 dl kremfløte
  • saften av 0,25 stk. sitron
  • 4 ss virgin olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Posjert egg

  • 4 stk. ferske og kalde egg
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
Vis næringsinnhold
Energi
411kcal
Fett
35.9g
Protein
13g
Karbohydrater
6.45g
Jern
2,7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Vask purren godt og snitt den fint opp. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken, del den på langs og skjær i tynne skiver.
  2. Kok opp vann og terninger med hønsebuljong. Ha i purre og brokkoli og la det koke til alt er mørt.
  3. Mos alt til en jevn suppe med en stavmikser eller foodprosessor.
  4. Kok opp suppen på nytt og smak til med pesto, kremfløte, sitronsaft, salt og pepper.
  5. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen! 

Server purre- og brokkolisuppe med posjert egg. Ha på litt god olivenolje på toppen. Server gjerne en skål pesto ved siden av suppen, om noen ønsker mer. Ferskt brød eller brødkrutonger smaker godt til. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.