Riskrem

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Spenningen rundt bordet julaften; hvem finner mandelen i riskremen? Riskrem servert på tradisjonelt vis med rød saus er en veldig god dessert, og et høydepunkt for mange på julaften.

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 500 g risgrøt
  • 1 ts vaniljesukker

Rød saus

  • 4 dl husholdningssaft
  • 3 dl ca vann
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du

  1. Pisk kremfløte og sukker til krem.
  2. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Smak til med sukker og vaniljesukker.
  3. Bland saft av rips, bringebær eller kirsebær en del sterkere enn når du drikker den.
  4. Kok opp saft og potetmel under omrøring. Avkjøl sausen.

Server riskremen med herlig rød saus.

Mange foretrekker også å lage rød saus av kirsebærsaft. Det blir smakfull og god saus. Andre holder en knapp på en frisk og deilig bringebærsaus.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.