Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 500 g risgrøt
  • 1 ts vaniljesukker

Rød saus

  • 4 dl husholdningssaft
  • ca. 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
Del

Riskrem

(16)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Riskrem med rød saus er nydelig, og et av høydepunktene på julaften for mange. Hvem finner mandelen?? Og hva er premien i år? 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 500 g risgrøt
  • 1 ts vaniljesukker

Rød saus

  • 4 dl husholdningssaft
  • ca. 3 dl vann
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du

  1. Pisk kremfløte og sukker til krem.
  2. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Smak til med sukker og vaniljesukker.
  3. Visp sammen saft og potetmel i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Hell sausen over i en skål eller mugge og avkjøl helt.

Hell den røde sausen over riskremen ved servering.

Kirsebær-, bringebær, rips- og solbærsaft egner seg alle veldig godt til rød saus. Når du lager rød saus, skal saften tynnes ut mindre enn om du skal drikke den.

Mange liker også å lage en frisk og deilig bringebærsaus av frosne bær.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant