Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Katsudon

Katsudon

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. nakkekoteletter av svin
  • ca. 5 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. egg
  • ca. 2 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Tonkatsusaus:

  • 3 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker

Kokt ris:

  • 2 dl langkornet middagsris eller annen ris

Omelett:

  • 4 stk. egg
  • 4 ss vann

Til servering:

  • 150 g hodekål
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ts svarte sesamfrø
  • 0,25 bunt frisk koriander (kan sløyfes)

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Katsudon slekter på tonkatsu - en deilig, panert svineschnitzel. Snitzelen stekes først sprø, deretter sammen med egg. Katsudon serveres over en bolle med ris, snittet kål og selvfølgelig med tonkatsusaus til.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. nakkekoteletter av svin
  • ca. 5 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. egg
  • ca. 2 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Tonkatsusaus:

  • 3 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker

Kokt ris:

  • 2 dl langkornet middagsris eller annen ris

Omelett:

  • 4 stk. egg
  • 4 ss vann

Til servering:

  • 150 g hodekål
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ts svarte sesamfrø
  • 0,25 bunt frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med tonkatsusaus.  

Katsudon

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB11 22.06.2025 04:39:10