Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Lakrispavlova

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunner:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
  • ca. 1,5 ts lakrispulver (raw)
  • ca. 1 ts lakrissirup (søt) (kan sløyfes)

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater
  • 1,5 dl kremfløte

Pynt:

  • 125 g friske bringebær
  • 2 ts frysetørkede bringebær (kan sløyfes)
  • 3 stilker frisk mynte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En bedre kake en dette får du ikke! Den har en marengsbunn som er knasende sprø på utsiden, myk og seig inni, og har en perfekt balansert smak av salt og søtt. Marengsen er toppet med eggekrem og deilige, friske bringebær. Mmm!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunner:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
  • ca. 1,5 ts lakrispulver (raw)
  • ca. 1 ts lakrissirup (søt) (kan sløyfes)

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater
  • 1,5 dl kremfløte

Pynt:

  • 125 g friske bringebær
  • 2 ts frysetørkede bringebær (kan sløyfes)
  • 3 stilker frisk mynte

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.

 

2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

 

3Sikt maizena og ha i hvitvinseddik, lakrispulver og lakrissirup i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott. Smak eventuelt til med litt mer lakrispulver eller sirup om du ønsker. 

 

Raw lakrispulver og lakrissirup fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, hobbybutikker som selger bakeutstyr og i ulike nettbutikker.

4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, fordel marengsen slik at du får seks like store kaker.

 

5. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til de er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

6. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.

7. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.

8. Pisk kremfløte stiv, og vend den forsiktig sammen med eggekremen. Bruk en sprøytepose med rund tipp, eller en skje og ha krem på toppen av marengskakene. 

9. Pynt med friske bringebær, frysetørket brinegbær og mynte. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt Pavlova

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 23.07.2024 13:33:12