Bakt byggrynsgrøt med gulrot

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Byggrynsgrøt er et godt alternativ til havregrøt. Her har vi laget grøten i stekeovnen - altså en bakt byggrynsgrøt med gulrot og krydder. Ekstra digg til helgefrokosten!

Ingredienser

  • 4 dl byggryn , steel cut eller hel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt
  • 2 stk egg
  • 5 dl mandelmelk , eller annen valgfri melk
  • 2 stk revet gulrot
  • 4 ss rosiner
  • 1 ss rapsolje til pensling

Topping:

  • 4 ss honning, agave eller lønnesirup
  • 4 ss valnøttkjerner
  • 4 ss solsikkekjerner

Slik gjør du

  1. Riv gulrøtter grovt på et rivjern.
  2. Ha byggryn og krydder i en bolle. Visp sammen egg og ha dem i bollen sammen med melken. Bland sammen og rør inn revne gulrøtter og rosiner.

Hvis du har glemt å bløtlegge kornene i forkant, kan disse kokes lett før ingrediensene blandes sammen.

  1. Pensle en ildfast form eller porsjonsskåler penslet med rapsolje. Ha i byggrynsblandingen.
  2. Sett formen(e) midt i ovnen på 175 °C og stek i 20-30 minutter.
  3. Dryss grovhakkede nøtter og solsikkekjerner over den bakte grøten. Ringle over honning, agave eller lønnesirup til slutt.

Ønsker du et vegansk alternativ kan du bytte ut eggene med chia- eller linfrø-«egg». Rør sammen 1 ss kvernet chia- eller linfrø og 3 ss vann og vent i 15 minutter til det blir seigt.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.