Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt byggrynsgrøt med gulrot

Ingredienser

  • 2 stk. revet gulrot
  • 4 dl byggryn , steel cut eller hel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. egg
  • 4 ss rosiner
  • 5 dl havremelk , eller annen valgfri melk
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss rapsolje til pensling

Topping:

  • 4 ss valnøttkjerner
  • 4 ss solsikkekjerner
  • 4 ss honning, agave eller lønnesirup
Del

Bakt byggrynsgrøt med gulrot

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Byggrynsgrøt er et godt alternativ til havregrøt. Her har vi laget grøten i stekeovnen - altså en bakt byggrynsgrøt med gulrot og krydder. Ekstra digg til helgefrokosten!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. revet gulrot
  • 4 dl byggryn , steel cut eller hel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. egg
  • 4 ss rosiner
  • 5 dl havremelk , eller annen valgfri melk
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss rapsolje til pensling

Topping:

  • 4 ss valnøttkjerner
  • 4 ss solsikkekjerner
  • 4 ss honning, agave eller lønnesirup

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis du har glemt å bløtlegge kornene i forkant, kan disse kokes lett før ingrediensene blandes sammen.

Ønsker du et vegansk alternativ kan du bytte ut eggene med chia- eller linfrø-«egg». Rør sammen 1 ss kvernet chia- eller linfrø og 3 ss vann og vent i 15 minutter til det blir seigt.

Bakt byggrynsgrøt med gulrot

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB13 23.03.2023 08:04:30