Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydderskanker med grønnsaker

Lammeskanker med ovnsbakte grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 2 ts spisskummenfrø (eller 1 ts malt)
  • 2 ts korianderfrø (eller 1 ts malt)
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 2 stk. rødløk
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. rød chili

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1292 kcal
Fett 78 g
Protein 103 g
Karbohydrater 38 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Du kan gjerne steke lammeskanker i ovn sammen med ovnsbakte grønnsaker. Disse lammeskankene er krydret med varme kryddere som spisskummen, korianderfrø, chilipulver og gurkemeie.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 2 ts spisskummenfrø (eller 1 ts malt)
  • 2 ts korianderfrø (eller 1 ts malt)
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 2 stk. rødløk
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. rød chili

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Stell lammeskankene ved å sage av den øverste delen av beinet. Skjær også av litt av kjøttet på beinet, slik at beinet kommer godt fram.
  2. Knus hele spisskummen- og korianderfrø i morter og bland med  chilipulver, gurkemeie, pepper, salt og sukker (du kan også bruke en ferdig asiatisk eller arabisk krydderblanding).
  3. Varm en stekepanne med litt olje og brun lammeskankene godt på alle kanter. Gni  dem godt inn med krydderblandingen.
  4. Del rød, gul og grønn paprika i grove biter og rødløk i båter. Finhakk hvitløk og chili. Ha alt i en ildfast form, drypp over olivenolje og bland godt. Krydre med litt salt og pepper og plasser lammeskankene i formen. Stek videre i ovnen på 180°C i 1 1/2 - 2 timer til kjøttet løsner fra bena.
  5. Skrell poteter, del dem i grove biter og kok dem møre. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Smak til med salt, pepper og muskat. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11543, server:MP-PRD-WEB13 13.09.2024 11:08:19