Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladekrem

Sjokoladekrem

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g sjokolade (enten hvit, mørk eller melkesjokolade)
  • 200 g smør
  • 200 g melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3749 kcal
Fett 237 g
Protein 18 g
Karbohydrater 382 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne silkemyke sjokoladekremen kan du bruke som glasur eller topping til dine kaker og cupcakes, eller som fyll i boller, kaker eller vannbakkels. Velg sjokoladen du liker aller best eller den som passer best til det du skal lage.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g sjokolade (enten hvit, mørk eller melkesjokolade)
  • 200 g smør
  • 200 g melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3749 kcal
Fett 237 g
Protein 18 g
Karbohydrater 382 g

Slik gjør du

  1. Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  2. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.

Velg sjokoladen du liker best eller den som passer best til det du skal lage, enten det er en vaniljekake, sjokoladekake, cupcakes eller annet godt som kan fylles med sjokoladekrem. Hvit sjokolade smaker godt sammen med for eksempel norske jordbær, melkesjokolade (30-40 %) med nøtter og karamell og mørk sjokolade (70 %) gir en kraftig sjokoladesmak som egner seg godt sammen med svart kaffe.

  1. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  2. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  3. Sprøyt kremen på dine cupcakes, fyll den i en kake eller i noen gode hveteboller.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB11 05.10.2024 05:10:57