Sjokoladekrem

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne silkemyke sjokoladekremen kan du bruke som glasur eller topping til dine kaker og cupcakes, eller som fyll i boller, kaker eller vannbakkels. Velg sjokoladen du liker aller best eller den som passer best til det du skal lage.

Ingredienser

 • 300 g sjokolade (enten hvit, mørk eller melkesjokolade)
 • 200 g smør
 • 200 g melis

Slik gjør du

 1. Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
 2. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.

Velg sjokoladen du liker best eller den som passer best til det du skal lage, enten det er en vaniljekake, sjokoladekake, cupcakes eller annet godt som kan fylles med sjokoladekrem. Hvit sjokolade smaker godt sammen med for eksempel norske jordbær, melkesjokolade (30-40 %) med nøtter og karamell og mørk sjokolade (70 %) gir en kraftig sjokoladesmak som egner seg godt sammen med svart kaffe.

 1. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
 2. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
 3. Sprøyt kremen på dine cupcakes, fyll den i en kake eller i noen gode hveteboller.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.