Ingredienser

Asiatisk BBQ-saus:

  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts risvineddik
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær

Til servering:

  • 150 g nudler
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss grovhakkede cashewnøtter
  • 30 g frisk spinat
  • 4 ss kimchi
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

631kcal

Energi

20.2g

Fett

54.6g

Protein

54.9g

Karbohydrater

3.7mg

Jern

Del

BBQ kylling bowl

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Salatbowl med saftig, grillet kyllingfilet glasert med en asiatisk bbq-saus, nudler, kimchi og friske grønnsaker. Smakfull og fresh salat til lunsj eller middag. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Asiatisk BBQ-saus:

  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts risvineddik
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær

Til servering:

  • 150 g nudler
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss grovhakkede cashewnøtter
  • 30 g frisk spinat
  • 4 ss kimchi
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

631kcal

Energi

20.2g

Fett

54.6g

Protein

54.9g

Karbohydrater

3.7mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til bbq-sausen i en liten kjele. Kok opp, og senk varmen. La sausen stå og småkoke i ca. 10 minutter. Spe eventuelt med litt maisenna urørt i kaldt vann om sausen er for tynn. 

Du kan også pensle med en ferdig BBQ - saus. Kjøp gjerne en som har en asiatisk tvist.

  1. Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Dryss over litt salt og grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C. 
  2. Pensle kyllingfiletene med bbq-sausen helt mot slutten av grilltiden.
  3. Kok nudler etter anvisning på pakken. Bruk gjerne fullkornsnudler, de inneholder mer fiber. 
  4. Skjær gulrot i tynne, lange strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben.
  5. Finsnitt vårløk og grovhakk nøtter.

Anrett nudlene i to dype skåler. Ha på spinatblader, gulrot i strimler og kimchi. Skjær kyllingen i skiver og legg oppå salaten. Dryss på nøtter, sesamfrø og server med lime og resten av bbq-sausen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant