BBQ kylling bowl

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Salatbowl med saftig, grillet kyllingfilet glasert med en asiatsik bbq-saus, nudler, kimchi og friske grønnsaker. Smakfull og fresh salat til lunsj eller middag. 

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Asiatisk BBQ-saus:

  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts risvineddik
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær

Til servering:

  • 150 g nudler
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss grovhakkede cashewnøtter
  • 30 g frisk spinat
  • 4 ss kimchi
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden i en liten kjele. Kok opp, og senk varmen. La sausen stå og småkoke i ca. 10 minutter. Spe eventuelt med litt maisenna urørt i kaldt vann om sausen er for tynn. 

Du kan også pensle med en ferdig BBQ - saus. Kjøp gjerne en som har en asiatisk tvist.

  1. Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Dryss over litt salt og grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C. 
  2. Pensle kyllingfiletene med bbq-sausen helt mot slutten av grilltiden.
  3. Kok nudler etter anvisning på pakken. Bruk gjerne fullkornsnudler, de inneholder mer fiber. 
  4. Skjær gulrot i tynne, lange strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben.
  5. Finsnitt vårløk og grovhakk nøtter.

Anrett nudlene i to dype skåler. Ha på spinatblader, gulrot i strimler og kimchi. Skjær kyllingen i skiver og legg oppå salaten. Dryss på nøtter, sesamfrø og server med lime. 

BBQ kylling bowl

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.