Fløtekarameller

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Seige, gode fløtekarameller er julegodt du garantert blir hekta på! Pynt dem med frysetørket bringebær, tyrkisk pepper, flaksalt eller annet godt, og pakk dem inn i cellofan så har du en kjempefin spiselig julegave. Oppskriften gir ca. 50 stk.

Ingredienser

 • 3 dl kremfløte
 • 2 dl sukker
 • 1 dl lys sirup
 • 100 g smør i terninger

Slik gjør du

 1. Ha fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Bland det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
 2. La det koke på middels varme i ca. 30 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften, beregn 10-15 minutter lengre koketid.
 3. Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til du når 121°C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. 
Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.
 1. Når karamellen har riktig temperatur eller har bestått "dråpetesten", tilsett smør i terninger. Rør smøret godt inn i karamellblandingen. 
 2. Kle en liten langpanne form med bakepapir og hell karamellmassen forsiktig i formen. Se til at du ikke brenner deg. La karamellen avkjøle seg litt på benken før du setter den i kjøleskapet.
 3. Snu formen på hodet, og hvelv ut den stive karamellen. Skjær opp i passelig store biter. Er karamellen litt hard, kan du la den stå ute en liten stund før du skjærer i den. 

Oppbevar karamellen innpakket i bakepapir i kjøleskapet, eller pakk hver bit inn i cellofan. 

Vi har pyntet karamellene med rosmarin, frysetørket bringebær, flaksalt, knust tyrkisk pepper, og sjokolade og popcorn. Her kan du bruke fantasien og pynte med det du syns er aller best!

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.