Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g smør i terninger
Del

Fløtekarameller

(94)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Seige, gode fløtekarameller er julegodt du garantert blir hekta på! Pynt dem med frysetørket bringebær, tyrkisk pepper, flaksalt eller annet godt, og pakk dem inn i cellofan så har du en kjempefin spiselig julegave. Oppskriften gir ca. 50 stk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g smør i terninger

Slik gjør du

  1. Ha fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Bland det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
  2. La det koke på middels varme i ca. 30 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften, beregn 10-15 minutter lengre koketid.
  3. Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til du når 121°C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. 
Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.
  1. Når karamellen har riktig temperatur eller har bestått "dråpetesten", tilsett smør i terninger. Rør smøret godt inn i karamellblandingen. 
  2. Kle en liten langpanne form med bakepapir og hell karamellmassen forsiktig i formen. Se til at du ikke brenner deg. La karamellen avkjøle seg litt på benken før du setter den i kjøleskapet.
  3. Snu formen på hodet, og hvelv ut den stive karamellen. Skjær opp i passelig store biter. Er karamellen litt hard, kan du la den stå ute en liten stund før du skjærer i den. 

Oppbevar karamellen innpakket i bakepapir i kjøleskapet, eller pakk hver bit inn i cellofan. 

Vi har pyntet karamellene med rosmarin, frysetørket bringebær, flaksalt, knust tyrkisk pepper, og sjokolade og popcorn. Her kan du bruke fantasien og pynte med det du syns er aller best!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB13 27.11.2022 03:09:16