Guinnessbraiserte lammeskanker Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Saftigere lammekjøtt enn lammeskank skal du lete lenge etter! Kokekraften blir til en fyldig, tykk saus og servert med deilig rotmos er dette en høstfavoritt. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 1Kommentarer Ingredienser Porsjoner 4 stk lammeskank 4 stk finhakket løk 2 ss olivenolje 1⁄2 l mørkt øl , gjerne Guinness 2 ss tomatpuré 2 ss worchestershiresaus 7 dl lammekraft eller annen kjøttkraft 2 ss brunt sukker 2 ss hakket frisk rosmarin 1⁄2 ts salt 1⁄2 ts pepper Rotmos: 8 stk potet 1⁄4 stk kålrot 1⁄4 stk persillerot 3 ss smør 1 dl matfløte 1⁄2 ts salt 1⁄2 ts pepper Slik gjør du Fres løk i olje i en tykkbunnet kjele til den er myk. Tilsett øl, tomatpuré og Worcestershiresaus, kok opp. Brun lammeskanker raskt på alle sider i en stekepanne. Ha dem over i gryten. Hell kraft i pannen, ha i sukker og varm opp under omrøring. Hell kraften over i gryten og tilsett rosmarin. Ha på lokk og la skankene småkoke på lav varme i 2-2 ½ time, til kjøttet løsner fra benet. Ta ut skankene med en hullsleiv og dekk dem med aluminiumsfolie. Skrell potet, kålrot og persillerot. Del grønnsakene i biter og kok dem møre i vann. Hell av vannet, tilsett smør og fløte, og mos alt jevnt. Smak til med salt og pepper. Kjør kjøttkraften jevn med en stavmikser og kok opp. La sausen småkoke under omrøring til den tykner, ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Server lammeskanker med rotmos og saus. Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.