Enkel nan-pizza med egg

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Glad i speilegg? Prøv denne fargerike smaksbomben - mykt nanbrød toppet med mynteyoghurt, frisk spinat, chilistekte speilegg, en deilig urteolje og grønt. Nam!

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 2 ss smør eller olje til steking
  • ½ ts chilipasta (sambal oelek)
  • 2 stk nanbrød
  • ½ pk babyspinat (á 65)
  • ½ stk grønn paprika
  • ½ stk grønn chili i tynne skiver
  • 2 ss friske urter eller spirer til pynt

Urteyoghurt:

  • 6 ss gresk yoghurt
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Urteolje:

  • 1 dl olje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss flytende honning
  • saft av ¼ stk sitron
  • ½ potte frisk koriander
  • ½ stk grønn chili

Slik gjør du

  1. Bland sammen gresk yoghurt og finhakket mynte, smak til med salt og pepper. Sett til side for å trekke smak. 
  2. Kjør olje, hvitvinseddik, honning, sitronsaft og koriander raskt sammen med en stavmikser. Ha i finhakket grønn chili, og juster eventuelt smaken med litt mer honning eller sitron.
  3. Varm nanbrød etter anvisning på pakken. 
  4. Kutt paprika i terninger, chili i tynne skiver. 
  5. Stek speilegg i en middels varm stekepanne med smør eller olje til eggehviten har satt seg. Ha i sambal oelek helt mot slutten av steketiden. 
  6. Smør yoghurt på de lune nanbrødene, legg på frisk spinat, stekte egg, paprika og chili. Drypp over den grønne oljen og pynt eventuelt med litt friske urter eller spirer. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.