Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Eggs Benedict

Ingredienser

porsjoner

Posjering av egg:

  • 4 stk. kjøleskapskalde egg
  • ca. 1 l vann
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 1 ts salt

Hollandaisesaus:

  • 75 g smeltet smør
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør:

  • 4 skiver godt brød
  • 1 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 200 g frisk spinat
  • 1 ss smør til steking
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 skiver røkt skinke , eventuelt bacon
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Eggs Benedict er en uslåelig klassiker! En sprø skive brød, skinke eller bacon, posjert egg og hollandaise saus - mektig og utrolig godt! I tillegg har vi "stjålet" spinaten fra varianten Eggs Florentine, så vi får alt det gode på et og samme smørbrød. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Posjering av egg:

  • 4 stk. kjøleskapskalde egg
  • ca. 1 l vann
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 1 ts salt

Hollandaisesaus:

  • 75 g smeltet smør
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør:

  • 4 skiver godt brød
  • 1 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 200 g frisk spinat
  • 1 ss smør til steking
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 skiver røkt skinke , eventuelt bacon

Slik gjør du

Bruk kjøleskapskalde, ferske egg når du skal posjere, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.

trinn du kan merke av

Egg benedict

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Visste du dette om egg?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 23.09.2023 13:41:37