Egg Benedict

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Eggs Benedict er en uslåelig klassiker! En sprø skive brød, skinke eller bacon, posjert egg og hollandaise saus - mektig og utrolig godt! I tillegg har vi "stjålet" spinaten fra varianten Eggs Florrentine, så vi får alt det gode på et og samme smørbrød. 

Ingredienser

  • 4 stk kjøleskapskalde egg
  • ca. 1 l vann
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 skiver godt brød
  • 1 ss smør eller olje olje til steking
  • 200 g frisk spinat
  • 1 ss smør til steking
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 skiver røkt skinke , eventuelt bacon

Hollandaisesaus:

  • 75 g smeltet smør
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele, tilsett eddik og salt.
  2. Knekk et og et egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha i et og et egg, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen. 
Bruk kjøleskapskalde egg, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.
  1. La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem i en bolle med isvann. Ta dem opp og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
  2. Smelt smør til sausen. Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft og litt salt. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann (vannbad) og spe forsiktig med det smeltede smøret. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft. 
  3. Stek brødskiver i en middels varm stekepanne med smør eller olje til de er gyllne og sprø. Legg brødskivene over på kjøkkenpapir slik at fettet kan renne av.
  4. Skyll spinat og tørk den godt. Stek spinaten raskt i pannen i litt smør. Smak til revet hvitløk, salt og pepper. 
  5. Anrett brødskivene på noen tallerkener, fordel spinat på brødskivene, legg på et par skiver skinke, eller bacon om du vil, de posjerte eggene og topp med den deilige sausen. Dryss over litt grovkvernet pepper. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.