Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Marry me chicken

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss nøytral olje til steking (eller en kombo av olje og smør)
  • 2 stk. finhakket løk
  • 3 båter finhakket eller revet hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 ss soltørkede tomater i olje
  • 4 dl kyllingkraft eller utblandet kyllingfond
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g parmesan eller en norsk vellagret variant
  • 100 g frisk spinat
  • saft og skall av 0,25 stk. sitron
  • 2 ss frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 916 kcal
Fett 70 g
Protein 53 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den virale TikTok-retten Marry me chicken er saftig, krydret kylling i kremet saus. Hvorfor navnet? Det sies at retten er så god, at du vil vinne hjertet til alle du lager den til. En lettvint vei til friere må vi si!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss nøytral olje til steking (eller en kombo av olje og smør)
  • 2 stk. finhakket løk
  • 3 båter finhakket eller revet hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 ss soltørkede tomater i olje
  • 4 dl kyllingkraft eller utblandet kyllingfond
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g parmesan eller en norsk vellagret variant
  • 100 g frisk spinat
  • saft og skall av 0,25 stk. sitron
  • 2 ss frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 916 kcal
Fett 70 g
Protein 53 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Serveringstips! Server med nykokt pasta, kokt etter anvisning på pakken, eller prøv en norsk vri med ovnsbakte poteter. Del potetene i små biter, vend i olje og krydre med salt, pepper og gjerne litt paprikapulver. Stek på 215 °C i ca. 15 min, til de er gylne og møre. Enkelt, godt og klart samtidig med gryta.

Prøv også gjerne vår marry me sommerkoteletter med saftige lettsaltede og røkte svinekoteletter.Marry me chicken

Oi, ser du at noe er litt annerledes? Vi har gitt oppskriften en liten oppfriskning! Savner du den gamle versjonen?

Podcast-episode:

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14823, server:MP-PRD-WEB12 08.07.2025 11:01:42