Ingredienser

4  porsjoner

Ertesuppe:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. brokkoli (á ca. 400 g)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • ca. 2 ss grønn curry paste
  • ca. 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 pk frosne erter (á 400 g)
  • 1 boks lett kokosmelk (á 400 g)
  • eventuelt saft av 0,25 stk. lime

Topping:

  • 4 ss rømme , eventuelt et vegansk alternativ
  • 2 ss kokosflak
  • 2 ts svarte sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

299.8kcal

Energi

18.2g

Fett

12g

Protein

15.8g

Karbohydrater

4mg

Jern

Del

Ertesuppe med grønn curry

(1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En skikkelig grønn ertesuppe med masse smak! Grønn curry, kokosmelk og koriander gir et hint av det asiatiske kjøkken. Server den enten som en hverdagsmiddag, eller som forrett i en gjestemiddag. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner

Ertesuppe:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. brokkoli (á ca. 400 g)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • ca. 2 ss grønn curry paste
  • ca. 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 pk frosne erter (á 400 g)
  • 1 boks lett kokosmelk (á 400 g)
  • eventuelt saft av 0,25 stk. lime

Topping:

  • 4 ss rømme , eventuelt et vegansk alternativ
  • 2 ss kokosflak
  • 2 ts svarte sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

299.8kcal

Energi

18.2g

Fett

12g

Protein

15.8g

Karbohydrater

4mg

Jern

Slik gjør du

  1. Rens løk og hvitløk, og finhakk. Kutt brokkoli i mindre buketter.
  2. Fres løk og hvitløk i en kjele med litt olje til løken er myk og blank.
  3. Ha i grønn curry paste, og fres i et lite minutt. Juster eventuelt mengden curry paste - liker du det ikke så "hot" start med 1 ss og smak deg frem.
  4. Ha i brokkolibuketter og hell på kraft eller buljong. Kok opp, og la det koke til brokkolien er så vidt mør, ca. 5 minutter.
  5. Ha i erter og kokosmelk, og la suppen koke et par minutter til.
  6. Bruk en stavmikser, eventuelt en blender og kjør til suppen er jevn. Juster eventuelt med litt mer kraft eller vann om suppen er for tykk. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt mer curry paste eller limesaft.
  7. Anrett suppen i serveringsskåler og pynt gjerne med rømme, kokosflak, sorte sesamfrø, noen erter og litt frisk koriander.

Server gjerne suppen med litt godt brød.

Suppen kan gjøres helt enkelt ved å droppe rømme, eller bytte ut rømme med et vegansk alternativ. 

Ertesuppe med grønn curry

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant