Ingredienser

  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. fedd hvitløk
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 1 ss riseddik
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss flytende honning
  • 0,5 dl soyasaus
Del

Ponzusaus

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ponzusaus er en syrlig og frisk smaksbombe! Den japanske sausen passer perfekt som dipp til sashimi eller som dressing i en asiatisk salat. Juster gjerne mengde chili etter hvor spicy du liker det. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. fedd hvitløk
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 1 ss riseddik
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss flytende honning
  • 0,5 dl soyasaus

Slik gjør du

  1. Finhakk chili, hvitløk og korianderblader og ha det i en bolle.
  2. Rasp frisk ingefær og ha det i bollen sammen med soyasaus, riseddik, limesaft og honning. Visp alt godt sammen.

Ponzusausen kan med fordel lages dagen før, da den har godt av å godgjøre seg før den skal serveres.

Server gjerne ponzusaus som en dipp til gyosa, eller bruk som dressing i asiatisk salat eller poke bowl med laks.

Ponzusaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant