Bifftaco

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Hva med å lage en litt annerledes taco? Fredagstaco’n er nærmest å regne som en av Norges nasjonalretter. Bytter du ut kjøttdeigen og de ferdige krydderblandingene med strimlet biffkjøtt fra norsk storfe løfter du smaken og får en litt sunnere variant. Med følge av hjemmelaget guacamole og salsa i tortillaen er fredagskvelden reddet.  

Ingredienser

  • 600 g mørbrad av storfe i biffer
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Hot krydderolje:

  • 12 stk finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 112 ss olje

Guacamole:

  • 2 stk avokado
  • 1 ss sitron- eller limesaft
  • 1 båt revet hvitløk
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Salsa:

  • 2 stk tomat
  • 12 stk agurk
  • 12 stk gul paprika
  • 12 stk rødløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • saft av 14 stk lime
  • 12 ss olivenolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 8 stk fullkorntortilla
  • 1 pk babyspinat (à 65 g)
  • 8 stilker frisk koriander
Vis næringsinnhold
Energi
640.7kcal
Fett
28.2g
Protein
43.9g
Karbohydrater
49.6g
Jern
5.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.

1. Bland sammen ingrediensene til krydderoljen. Ønsker du en mildere krydderolje ta bort chilifrøene før du finhakker chilien.


2. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft.
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

3. Bland most avokado med hvitløk, chili og koriander. Smak eventuelt til med salt og pepper. Legg avokadosteinen i guacamolen, da vil den holde på sin friske, grønne farge. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.


4. Lag salsa. Del tomat i fire. Ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i terninger. Skjær agurk, paprika og rødløk i små terninger. Bland inn koriander, limesaft og olje og sett salsaen kaldt til den skal brukes.
Frys gjerne ned tomatkjernene og bruk dem i en tomatsaus senere.


5. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Pensle godt med krydderolje på begge sider av biffene mot slutten av steketiden.

6. Varm fullkornslefser etter anvisning på pakken.  Fyll varme tortillalefser med spinat, frisk koriander, salsa og saftig biff skåret i skiver. Server guacamole og litt frisk lime ved siden av. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.