Pølser i ølbad

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Har pølsene ligget litt for lenge på grillen? Legg dem i ølbad! De får en deilig smak og holder seg lenge. Ølbadet kan også brukes til marinering og trekking av rå pølser. 

Ingredienser

  • 8 stk. pølse
  • 1 l porter , eller annet mørkt øl
  • 1 stk. rødløk i skiver
  • 2 stk. laurbærblad
  • 6 stk. hel sort pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Ha øl, løk og krydder i en ildfastform, eventuelt en éngangs aluminiumsform. Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

2. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Får ølbadet for høy temperatur vil pølsene sprekke. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund. 

Har du hjemmelagde rå pølser kan du bruke ølbadet som marinade, eller trekke de rå pølsene i ølbadet før de grilles ferdig på grillen rett før servering.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.