Basilikumsorbet med sitron

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Herlig smak av sommer! Ispinner med deilig hjemmelaget sorbet av basilikum og sitron. 

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 3 dl vann
  • 70 g glukose
  • 1 potte frisk basilikum
  • saft av ca. 3 stk sitron
Vis næringsinnhold
Energi
157,4kcal
Fett
0,1g
Protein
0,4g
Karbohydrater
38,3g
Jern
0,3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok opp sukker og vann til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl sukkerlaken litt, og ha i glukose. Sett sukkerlaken kaldt til den er helt avkjølt. 
  2. Kjør basilikum og sukkerlake sammen i en foodprosessor, blender eller med en stavmikser. 
  3. Smak til med sitronsaft, og hell blandingen i isformer, en passende boks (slik at du kan kule sorbeten) eller direkte i en ismaskin om du har det.
  4. Sett formene i fryseren i 3-4 timer, eller til sorbeten er helt stiv. Stikk inn ispinnene når blandingen har såvidt stivnet.
Ispinner av tre får man blant annet kjøpt i hobbybutikker eller på Internett.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.