Lagre

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 3 dl vann
  • 70 g glukose
  • 1 potte frisk basilikum
  • saft av ca. 3 stk. sitron
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

157,4kcal

Energi

0,1g

Fett

0,4g

Protein

38,3g

Karbohydrater

0,3mg

Jern

Del

Basilikumsorbet med sitron

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Herlig smak av sommer! Ispinner med deilig hjemmelaget sorbet av basilikum og sitron. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 3 dl vann
  • 70 g glukose
  • 1 potte frisk basilikum
  • saft av ca. 3 stk. sitron
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

157,4kcal

Energi

0,1g

Fett

0,4g

Protein

38,3g

Karbohydrater

0,3mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok opp sukker og vann til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl sukkerlaken litt, og ha i glukose. Sett sukkerlaken kaldt til den er helt avkjølt.
  2. Kjør basilikum og sukkerlake sammen i en foodprosessor, blender eller med en stavmikser.
  3. Smak til med sitronsaft, og hell blandingen i isformer, en passende boks (slik at du kan kule sorbeten) eller direkte i en ismaskin om du har det.
  4. Sett formene i fryseren i 3-4 timer, eller til sorbeten er helt stiv. Stikk inn ispinnene når blandingen har såvidt stivnet.
Ispinner av tre får man blant annet kjøpt i hobbybutikker eller på Internett.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant