Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. hodekål revet eller hakket i tynne strimler
  • 3 stk. store, revet gulrot
  • 1 ss salt (skal skylles ut)
  • 1 dl kremfløte
  • 1,5 dl melk
  • 4 ss sukker (mer hvis du vil ha en søtere coleslaw)
  • 6 ss eplecidereddik
  • 2 ss majones
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ts salt
Del

Craigs coleslaw

(3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr kålsalat. Coleslaw er et must til grillmaten og passer godt til kraftige smaker som grillet kjøtt og barbequesaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. hodekål revet eller hakket i tynne strimler
  • 3 stk. store, revet gulrot
  • 1 ss salt (skal skylles ut)
  • 1 dl kremfløte
  • 1,5 dl melk
  • 4 ss sukker (mer hvis du vil ha en søtere coleslaw)
  • 6 ss eplecidereddik
  • 2 ss majones
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Ha de ferdigrevne grønnsakene i en stor bolle.
  2. Dryss saltet over grønnsakene og la dem stå i minst 1, men helst 2 timer (dette for å dra ut litt av fuktigheten).
  3. Skyll grønnsakene for å få vekk saltet, og fjern så mye vann som mulig (her er salatsentrifuge tingen). Tørk dem så godt som mulig med tørkepapir.
  4. Bland sammen fløte, melk, sukker, eddik, majones og hvitløk i en bolle.
  5. Bland fløte- og majonesdressingen godt sammen med grønnsakene. Smak til med salt og oppbevar den i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.

 

Digger du amerikansk bbq? Da bør du se på oppskriften på spareribs med kålsalat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant