Ingredienser

1 porsjon gir ca. 1.2 kilo ferdige pølser.

  • 5 m fåretarm
  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 150 g kvernet småflesk
  • 20 g salt
  • 50 g potetmel
  • 0,5 l melk
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ts tørket salvie (eller 2 ss frisk hakket)
  • 1 ts grovknust fennikelfrø
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Hjemmelagede pølser med salvie og fennikel

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag dine egne pølser, så får du dem akkurat som du vil! Hjemmelagede pølser er ikke så vanskelig som det høres ut som, og det går fint an å lage farsen for hånd. Disse pølsene er krydret med salvie og fennikel, men her er det opp til deg hva de skal smake. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 1.2 kilo ferdige pølser.

  • 5 m fåretarm
  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 150 g kvernet småflesk
  • 20 g salt
  • 50 g potetmel
  • 0,5 l melk
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ts tørket salvie (eller 2 ss frisk hakket)
  • 1 ts grovknust fennikelfrø
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Legg pølsetarmene i lunkent vann i 2 timer før de skal brukes.
  2. Sørg for at alle ingrediensene er ordentlig kalde. Ha lammekjøttdeig, svinekjøttdeig og kvernet småflesk i en romslig arbeidsbolle og tilsett salt. Bruk hendene og bland kjøttdeigene godt med saltet til du merker at det blir klebrig/klissete.
  3. Bland inn potetmel og spe inn melken i flere omganger. Bland godt mellom hver gang, men jobb raskt så farsen ikke blir for varm.
  4. Finhakk løken og bland den i farsen sammen med salvie, grovknuste fennikelfrø og pepper.
  5. Form en liten "prøvekake", og stek den raskt i en panne. Smak på kaken, og kjenn etter om du trenger å justere farsen med mer krydder og salt.
  6. Fyll pølsefarsen i pølsestapperen og tre pølsetarmene på pølsehornet.
  7. Hvis du har en pølsestopper med sveiv kan det være fint å være to. Én som sveiver og én som passer på at pølsefarsen fylles jevnt i tarmen. Pølsa skal ikke bli for hard, da sprekker den lett. Og ikke for løs, da får ikke pølsa den fine spensten vi liker.
  8. Bestem hvor lange du vil ha pølsene dine og tvinn annenhver pølse samme vei hver gang. Da går ikke tvinningene opp. Er farsen for hardt stappet i pølsetarmen kan pølsene lett sprekke. Er de litt løse, tvinn flere ganger for at pølsa skal bli litt strammere.
  9. Når du har tvinnet ferdig er pølsene klare - for fryseren, grillen, stekepannen eller til å trekkes i vann. Det går fint å fryse pølsene rå. Del dem gjerne i litt mindre porsjoner, så de er lett å ta opp seinere. Rå pølser kan legges rett på grill eller stekepanne. Bruk indirekte varme på grillen, og middels høy varme i stekepannen. Følg med så pølsene ikke sprekker. Pølsene kan også trekkes i lettsaltet vann. Bruk en romslig kjele og trekk pølsene på 80 °C i ca. 20 minutter. Vannet må ikke koke – da kan pølsene sprekke.

Server gjerne pølsene i hjemmelagede potetlomper, og topp dem med syltet rødløk eller en frisk salsa. Følg linken og få mer tips til tilbehør til pølsa, eller hva du kan lage til pølsefesten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant