Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta - Italiensk ribberull

Porchetta – Italiensk ribberull

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av form

Fyll:

  • 1 pk bladpersille
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 8 blader finhakket frisk salvie
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 stk. løk
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 2 ts fennikelfrø

Tilbehør:

  • 12 stk. små løk
  • 2 stk. grønn paprika
  • 75 g grovhakkede hasselnøtter
  • 2 ss olje eller smør til steking
  • 4 ss honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (21)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva med ribbe på italiensk vis? I Italia lages ofte Porchetta av hel pattegris - her har vi nøyd oss med et godt stykke tynnribbe. Ribben fylles med appelsin, løk og deilige krydder, før den rulles og stekes.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av form

Fyll:

  • 1 pk bladpersille
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 8 blader finhakket frisk salvie
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 stk. løk
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 2 ts fennikelfrø

Tilbehør:

  • 12 stk. små løk
  • 2 stk. grønn paprika
  • 75 g grovhakkede hasselnøtter
  • 2 ss olje eller smør til steking
  • 4 ss honning

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server skiver av italiensk porchetta med honningstekte grønnsaker. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød. 

Porchetta - Italiensk ribberull

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Porchetta – Italias ribberett

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB14 30.05.2024 06:21:04