Porchetta – Italiensk ribberull

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Hva med ribbe på italiensk vis? I Italia lages ofte Porchetta av hel pattegris - her har vi nøyd oss med et godt stykke tynnribbe. Ribben fylles med appelsin, løk og deilige krydder, før den rulles og stekes.

Ingredienser

  • 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts grovkvernet pepper

Fyll:

  • 1 pakke bladpersille
  • 10 båt finhakket hvitløk
  • ½ stk finhakket løk
  • 8 blader finhakket frisk salvie
  • ½ stk løk
  • skallet av 1 stk appelsin
  • 2 ts fennikelfrø

Tilbehør:

  • 12 stk små løk
  • 2 stk grønn paprika
  • 75 g grovhakkede hasselnøtter
  • 2 ss olje eller smør til steking
  • 4 ss flytende honning

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 150 °C.
  2. Bruk en skarp, spiss kniv og skjær tynne striper gjennom svoren, og litt ned i fettet. Ikke skjær helt igjennom til kjøttet.
  3. Skjær ut bena på undersiden av ribben. Skjær langs begge sidene av bena, skjær så under, og vipp dem ut.
  4. Lag fyll. Bland finhakket bladpersille, salvie og løk i en bolle, ha i revet hvitløk, fennikelfrø, revet appelsinskall, og saft av appelsin.
  5. Del ribben i tre lag, som henger sammen. Legg stykket med svorsiden ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.
  6. Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.
  7. Smør en ildfast form med olje, legg i ribberullen. Stek ribberullen i stekeovnen til kjernetemperaturen er på 70 °C, ca. 2 timer. 
  8. Sett opp temperaturen til 230 °C de siste minuttene av steketiden slik at svoren blir ekstra sprø. Følg med hele tiden slik at den ikke blir brent. 
  9. La ribberullen hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver. 
  10. Rens småløk og del dem i to. Rens paprika og skjær den i biter. Grovhakk hasselnøtter. 
  11. Fres løk, paprika og hasselnøtter raskt i en panne med smør til løken er mør og gyllen. Tilsett honning og krydre med salt og pepper.

Server skiver av italiensk porchetta med honningstekte grønnsaker. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.