Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta - Italiensk ribberull

Porchetta – Italiensk ribberull

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 1 pk bladpersille
  • 10 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 8 blader finhakket frisk salvie
  • 0,5 stk. løk
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 2 ts fennikelfrø

Tilbehør:

  • 12 stk. små løk
  • 2 stk. grønn paprika
  • 75 g grovhakkede hasselnøtter
  • 2 ss olje eller smør til steking
  • 4 ss flytende honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (19)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva med ribbe på italiensk vis? I Italia lages ofte Porchetta av hel pattegris - her har vi nøyd oss med et godt stykke tynnribbe. Ribben fylles med appelsin, løk og deilige krydder, før den rulles og stekes.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 1 pk bladpersille
  • 10 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 8 blader finhakket frisk salvie
  • 0,5 stk. løk
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 2 ts fennikelfrø

Tilbehør:

  • 12 stk. små løk
  • 2 stk. grønn paprika
  • 75 g grovhakkede hasselnøtter
  • 2 ss olje eller smør til steking
  • 4 ss flytende honning

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 150 °C.
  2. Bruk en skarp, spiss kniv og skjær tynne striper gjennom svoren, og litt ned i fettet. Ikke skjær helt igjennom til kjøttet.
  3. Skjær ut bena på undersiden av ribben. Skjær langs begge sidene av bena, skjær så under, og vipp dem ut.
  4. Lag fyll. Bland finhakket bladpersille, salvie og løk i en bolle, ha i revet hvitløk, fennikelfrø, revet appelsinskall, og saft av appelsin.
  5. Del ribben i tre lag, som henger sammen. Legg stykket med svorsiden ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.
  6. Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.
  7. Smør en ildfast form med olje, legg i ribberullen. Stek ribberullen i stekeovnen til kjernetemperaturen er på 70 °C, ca. 2 timer. 
  8. Sett opp temperaturen til 230 °C de siste minuttene av steketiden slik at svoren blir ekstra sprø. Følg med hele tiden slik at den ikke blir brent. 
  9. La ribberullen hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver. 
  10. Rens småløk og del dem i to. Rens paprika og skjær den i biter. Grovhakk hasselnøtter. 
  11. Fres løk, paprika og hasselnøtter raskt i en panne med smør til løken er mør og gyllen. Tilsett honning og krydre med salt og pepper.

Server skiver av italiensk porchetta med honningstekte grønnsaker. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB12 24.09.2023 08:10:18