Fårikål

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Fårikål er Norges nasjonalrett - stemt frem av radiolyttere for over 40 år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget. Og en ting er sikkert: fårikål er verdens beste grunn til å samle store og små til høstens etegilde!

Les historien til nationalretten vår her

Ingredienser

  • kg fårikålkjøtt
  • kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Slik gjør du

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.)  
  3. Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2,5 timer.

Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter

Hvis du skal lage fårikål til mange, trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters til 10 porsjoner.

Har du mye fårikålkjøtt igjen etter fårikålmiddagen kan du lage rask lammecurry. 

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.