Brokkolisalat med bacon

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Brokkolisalat er en amerikansk klassiker som passer like godt på klassefesten i femteklasse som til middag en vanlig hverdag. 

Ingredienser

  • 1 stk. brokkoli
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. rødløk
  • 100 g stenfrie røde druer
  • 1 pk bacon i skiver (a 150 gram)
  • 50 g mandler

Dressing

  • 1,5 dl majones
  • 2 ss sukker
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del brokkoli i små biter (buketter) og ha i en vid skål. Bruk stilken også - Skrell den og skjær vell den groveste delen, og kutt stilken i biter.
  2. Skjær rødløk i tynne båter og stilkselleri i tynne skiver. Del druer i to. Bland med brokkoli.
  3. Kutt bacon i biter og stek det til til det er helt sprøtt. La det renne av seg på litt kjøkkenpapir. 
  4. Visp sammen majones, sukker og rødvinseddik. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventulet litt vann om dressingen er for tykk.
  5. Grovhakk mandlene og rist dem i en tørr stekepanne til de begynner å få farge.
  6. Bland mandler, sprøstekt bacon og dressing med de resterende ingrediensene. La gjerne brokkolisalaten stå kaldt en stund og utvikle smak.

Vi har flere typer brokkolisalat, og anbefaler både brokkolisalat med grillet rødløk, blomkål- og brokkolisalat og brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.