Brokkolisalat med bacon

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Dette er en amerikansk klassiker som passer like godt på klassefesten i femteklasse som til middag en vanlig hverdag. 

Ingredienser

  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk rødløk
  • 100 g stenfrie røde druer
  • 1 pk bacon i skiver (a 150 gram)
  • 50 g mandler

Dressing

  • dl majones
  • 2 ss sukker
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 ts salt
  • ½ ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann om dressingen er for tykk.
  2. Del brokkoli i små biter (buketter) og ha i en vid skål. Bruk stilken også.
  3. Skjær rødløk i tynne båter og stilkselleri i tynne skiver. Del druer i to. Bland med brokkoli.
  4. Stek bacon til det er sprøtt og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Smuldre baconet grovt med fingrene.
  5. Bland sprøstekt bacon og dressing med de resterende ingrediensene. La gjerne salaten stå kaldt en stund og utvikle smak.
  6. Grovhakk mandlene og rist dem i en tørr stekepanne til de begynner å få farge. Dryss dem over salaten før servering.

Vi har flere typer brokkolisalat, og anbefaler både brokkolisalat med grillet rødløk, blomkål- og brokkolisalat og brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.