Brokkolisalat med bacon

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Brokkolisalat med bacon er verdens beste tilbehør til alle typer kjøtt, særlig grillmat. Den gode dressingen av majones, sukker og eddik gjør salaten kremete og god.

Ingredienser

  • 1 stk. brokkoli
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. rødløk
  • 100 g stenfrie røde druer
  • 150 g bacon i skiver
  • 50 g mandler

Dressing:

  • 1,5 dl majones
  • 2 ss sukker
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken og skjær vekk den groveste delen. Skjær stilken i mindre biter og ha i en bolle sammen med brokkolibukettene.
  2. Skjær rødløk i tynne båter og stilkselleri i tynne skiver. Del druer i to. Bland med brokkoli.
  3. Kutt bacon i biter og stek det til til det er helt sprøtt. La det renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  4. Visp sammen majones, sukker og rødvinseddik. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventulet litt vann om dressingen er for tykk.
  5. Grovhakk mandlene og rist dem i en tørr stekepanne til de begynner å få farge.
  6. Bland mandler, sprøstekt bacon og dressing med de resterende ingrediensene. La gjerne brokkolisalaten stå kaldt en stund og utvikle smak.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.