Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggrynsgrøt med honning og bær

Byggrynsgrøt med honning og bær

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl byggryn
  • 1,5 l helmelk
  • 1 ts salt

Topping:

  • 40 g mandler
  • 40 g blåbær
  • 40 g bjørnebær
  • 2 ss honning

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Varm byggrynsgrøt toppet med søt honning og friske bær. Denne er like god til frokost som en enkel middag. Toppet med nøtter for ekstra knas og smak. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl byggryn
  • 1,5 l helmelk
  • 1 ts salt

Topping:

  • 40 g mandler
  • 40 g blåbær
  • 40 g bjørnebær
  • 2 ss honning

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du ikke bløtlagt byggryn dagen før kan du ta en snarvei. Kok opp én del byggryn og to deler vann, og la koke til alt vannet har trekt inn, ca. 15 minutter. Ha så i melk og salt, og kok videre til grøten har den konsistensen du ønsker, ca. 20 minutter. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB14 19.07.2025 01:08:24