Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eltefri pizza med reinsdyrskav, bacon og kantareller

Eltefri pizza med reinsdyrskav, bacon og kantareller

Ingredienser

4  porsjoner

Pizzafyll:

  • 250 g reinsdyrskav
  • 200 g vellagret hvitost
  • 150 g bacon
  • 150 g kantarell
  • 4 ss tyttebær
  • 4 ss grovhakket bladpersille

Eltefri pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 3,5 dl vann

Hvit pizzasaus:

  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne pizzaen krever litt planlegging, men lite arbeid. Pizzadeigen lager du kvelden før pizzaen skal på bordet. Resultatet: en utrolig sprø og god pizzabunn som toppes med smakfullt reinsdyrkjøtt, sprøtt bacon og herlige kantareller!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Pizzafyll:

  • 250 g reinsdyrskav
  • 200 g vellagret hvitost
  • 150 g bacon
  • 150 g kantarell
  • 4 ss tyttebær
  • 4 ss grovhakket bladpersille

Eltefri pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 3,5 dl vann

Hvit pizzasaus:

  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Lag pizzadeig dagen før du skal bruke den. Bland det tørre sammen i en bolle, og rør inn vann. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk bakebollen med lokk, og la deigen heve i romtemperatur i ca. 18 timer.
  2. Legg et ark med bakepapir på benken, strø på litt mel og hvelv deigen på papiret. Del deigen i 4 emner. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett alle fire sidene av deigen inn mot midten.  Dryss over litt mer mel om deigen føles klissete. Snu emnene slik at de ligger med bretten ned oppå det melete bakepapiret. Legg litt plastfolie over emnene eller dekk dem med bakebollen. La dem etterheve i minst 1 time.
  3. Bland sammen crème fraîche, chili, hvitløk, olivenolje og timian til pizzasausen. Smak til med salt og pepper. La gjerne sausen trekke smak en time før du bruker den.
  4. Sett stekeovn på 250 °C eller mer, ca. 20-30 minutter før pizzadeigen er klar til å bakes ut. 
    Det beste resultatet får du ved å bruke en pizzastein. Sett da pizzasteinen inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker.
  5. Skjær bacon i biter og fres det sprøtt i en varm stekepanne. Bruk en pensel og børst kantarell fri for jord. 
  6. Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke deigen til en sirkel. La deigen hvile over håndbakene samtidig som du roterer deigen rundt. Legg deigen direkte på den varme pizzasteinen (med litt mel) eller på et bakepapirkledd stekebrett. Forstek pizzabunnen i 2 minutter. 
    Skal du ha gjester, kan du forsteke alle bunnene og deretter be gjestene lage sin egen pizza med det fyllet de liker best.
  7. Smør pizzasaus på den forstekte pizzabunnen. Legg raskt på reinsdyrskav, revet hvitost, bacon og kantarellere og sett pizzaen rett tilbake i stekeovnen. Stek pizzaen i ca. 5 minutter, eller til den er gyllen og osten har smeltet.
  8. Topp pizzaen med tyttebær og grovhakket bladpersille rett før servering. 
Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 21:22:56