Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eltefri pizza med reinsdyrskav, bacon og kantareller

Eltefri pizza med reinsdyrskav, bacon og kantareller

Ingredienser

4  porsjoner

Eltefri pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 3,5 dl vann

Hvit pizzasaus:

  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pizzafyll:

  • 150 g bacon
  • 150 g kantarell
  • 250 g reinsdyrskav
  • 200 g vellagret hvitost
  • 4 ss tyttebær
  • 4 ss grovhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 968 kcal
Fett 49 g
Protein 49 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne pizzaen krever litt planlegging, men lite arbeid. Pizzadeigen lager du kvelden før pizzaen skal på bordet. Resultatet: en utrolig sprø og god pizzabunn som toppes med smakfullt reinsdyrkjøtt, sprøtt bacon og herlige kantareller!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Eltefri pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 3,5 dl vann

Hvit pizzasaus:

  • 1,5 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pizzafyll:

  • 150 g bacon
  • 150 g kantarell
  • 250 g reinsdyrskav
  • 200 g vellagret hvitost
  • 4 ss tyttebær
  • 4 ss grovhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 968 kcal
Fett 49 g
Protein 49 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Det beste resultatet får du ved å bruke en pizzastein. Sett da pizzasteinen inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker.
Skal du ha gjester, kan du forsteke alle bunnene og deretter be gjestene lage sin egen pizza med det fyllet de liker best.
Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 07.12.2024 06:46:57