Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Marry me chicken
Den virale TikTok-retten Marry me chicken er saftig, krydret kylling i kremet saus. Hvorfor navnet? Det sies at retten er så god, at du vil vinne hjertet til alle du lager den til. En lettvint vei til friere må vi si!
- 600 g kylling lårfilet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ts paprikapulver
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 1 ss tørket oregano
- 0.5 ts chilipulver
- 1 ss tomatpuré
- 4 ss soltørkede tomater i olje
- 4 dl kyllingkraft
- 3 dl kremfløte
- 50 g parmesan
- 100 g frisk spinat
- 0.25 stk. sitron
- 2 ss frisk basilikum
Tirsdag
Minestronesuppe vegetar
Den italienske minestronesuppen er kjent og elsket over store deler av verden, og finnes i et utall ulike versjoner. Her er det rom for individuell smak og alternative råvarevalg, men i en minestrone skal det alltid være bønner og tomat. Husk å sette av tid til å bløtlegge bønnene!
- 250 g hvite bønner (tørre)
- 4 ss olivenolje
- 2 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 dl rødvin
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl tomatpuré
- 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. pastinakk
- 2 stk. potet
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. grønn squash
- 100 g pastaskruer
- 60 g aspargesbønner
Onsdag
Hjemmelaget fiskegrateng
Fiskegrateng er en super måte å utnytte restene etter gårsdagens fiskemiddag på. Du kan bruke både hvit og rød fisk - fersk, lettsaltet eller røkt. Fiskegrateng er dessuten en fiskemiddag som barn ofte liker.
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 0.5 ts malt muskat
- 200 g seifilet
- 100 g makaroni
- 3 stk. egg
- 0.5 stk. purre
- 1 ss smør
- 2 ss griljermel
Torsdag
Kjøttboller med pasta
Pasta og kjøttboller er en stor favoritt, spesielt blant de yngre. Kjøttdeig av svin, noen grønnsaker og buljongterninger er alt som skal til før du har en deilig, rykende varm pastarett på tallerkenen. Rask, enkelt og magert.
- 400 g kjøttdeig av svin
- 0.5 ts pepper
- 2 ts revet sitronskall
- 2 ss bladpersille
- 0.5 båt hvitløk
- 1 stk. egg
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. grønn chili
- 240 g pasta penne
- 2 stk. kyllingbuljongterning
- 1.5 l vann
- 1 stk. brokkoli
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts pepper
- 1 bunt frisk basilikum
- 2 ss parmesan
Fredag
Klassisk rakfisk
Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på klassisk rakfisk med kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk, purre og god lefse.
- 300 g rakfisk
- 0.5 stk. rødløk
- 0.5 stk. purre
- 4 stk. mandelpotet
- 4 ss seterrømme
- 4 stk. lefse
Lørdag
Biff Stroganoff
Biff Stroganoff er en kjent middagsrettt som har stått på ukesmenyen i flere hjem i åresvis. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig, kremet tomatsaus.
- 800 g biffkjøtt i strimler
- 1.5 stk. løk
- 2 ss smør
- 200 g frisk sjampinjong
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss tomatpuré
- 1 dl kjøttkraft
- 1 dl kremfløte
- 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 8 skive sylteagurk
- 8 skive syltede rødbeter
Søndag
Helstekt kylling med ovnsbakte poteter
Helstekt kylling med ovnsbakte poteter er skikkelig god hverdagsmat som også passer perfekt til helgekosen. Når kyllingen får steke sammen med potetene, får du både saftig kjøtt, sprøtt skinn og smakfulle poteter. Server med en frisk salat og tzatziki for en komplett middag hele familien vil like!
- 1 stk. kylling (ca. 1500 g)
- 800 g potet
- 3 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 potte frisk salvie
- 20 g smør
- 20 g frisk mynte
- 1 ss dijonsennep
- 4 ss virgin olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss flytende honning
- 0.5 ts salt
- 65 g salatmix
- 0.5 stk. rødløk
- 1 ss sitronsaft
- 1 stk. agurk
- 200 g aspargesbønner
Dessert
Sarah Bernhardt i langpanne
Liker du de søte, små klassiske Sarah Bernhardt kakene, vil du elske vår versjon av Sarah Bernhardt i langpanne! Seig og god mandelbunn, med deilig, myk sjokoladekrem og sjokoladeglasur på toppen. Elsk!
- 400 g mandler
- 4 ts bakepulver
- 6 stk. eggehvite
- 400 g sukker
- 500 g smør
- 400 g melis
- 6 stk. eggeplomme
- 2 stk. egg
- 3.5 ss kakaopulver
- 3 ts vaniljesukker
- 300 g mørk kokesjokolade
- 1 ss kokosfett (delfiafett)
Restetips
Pølsegrateng med poteter
En real pølsegrateng er populært hos både store og små, og kan godt være middag en gang i blandt. Her har vi brukt grillpølser og ferdig kokte poteter fra dagen før - et knep som gjør retten ekstra rask å lage.
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 3 dl kremfløte
- 1 ss nøytral olje
- 8 stk. grillpølse
- 500 g kokte poteter
- 3 stk. vårløk
- 100 g sukkererter
- 150 g revet ost
- 2 stilk bladpersille
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middag med rene råvarer
Middager med kjøttdeig
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!





