Helstekt kylling på grønnsakseng

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hva med å servere en helstekt kylling på grønnsakseng neste gang du har gjester?

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk kylling (ca. 1500 g)
  • 4 ss smør
  • finrevet skall av 1 stk vasket sitron
  • 4 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • ca. 10 stk mandelpotet
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk rødløk

Slik gjør du

  1. Smelt smør og bland det med sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Pensle kyllingen og legg den i en ildfast form. Sett kyllingen i ovnen ved 180 °C og stek den i 45 minutter.
  2. Skrell grønnsaker og poteter og del dem i litt store biter, mens kyllingen står i ovnen. Legg bitene rundt kyllingen og stek videre ca. 3/4 time til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt.
  3. Løft kyllingen ut av formen og la den hvile ca. 10 minutter før oppskjæring. La grønnsakene stå i ovnen mens kyllingen hviler.
Det enkleste er å skjære opp kyllingen på kjøkkenet. Er du dreven, kan du servere kyllingen hel og skjære den opp ved bordet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.