Helstekt kylling på grønnsakseng

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hva med å servere en helstekt kylling på grønnsakseng neste gang du har gjester? 

Ingredienser

  • 1 stk kylling (ca. 1500 g)
  • 4 ss smør
  • finrevet skall av 1 stk vasket sitron
  • 4 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • ½ ts kvernet pepper

Grønnsakseng:

  • 3 stk gulrot
  • ½ stk sellerirot
  • 2 stk fennikel
  • 2 stk rødløk
  • 10 stk nypotet mandelpotet eller amadinepotet
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss frisk timian
  • 50 g sorte oliven
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt
  • ½ ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
  2. Tørk godt av kyllingen med kjøkkenpapir.
    Bind sammen endene på kyllinglårene om det ikke er gjort. Resultatet blir en jevnere stekt kylling som ser penere ut ved servering.
  3. Smelt smør, og ha i sitronskall, rosmarin, salt og pepper.
  4. Pensle kyllingen  med smørblandingen og legg den i en ildfast form eller langpanne.
  5. Stek kyllingen i ca. 1 1/2 time, til den er gjennomstekt og har fått en gyllen farge.

Bruk gjerne steketermometer. Stikk termometeret  i den tykkeste delen av kyllingbrystet, se til at det ikke hviler mot bein. Kyllingen er ferdig stekt når termometeret viser 68 °C.

  1. Skrell grønnsaker og poteter, og del dem i grove biter.
  2. Bland sammen grønnsaker, hvitløk, timian, oliven, honning, salt og pepper i en bolle.
  3. Stek grønnsakene sammen med kyllingen de siste 30 minuttene av steketiden. 
  4. Ta ut kyllingen og la den hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den. 
  5. Skru opp temperaturen på grønnsakene til 220 °C, og stek til grønnsakene er møre og har fått en fin farge. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.