Helstekt kylling på grønnsakseng

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hva med å servere en helstekt kylling på grønnsakseng neste gang du har gjester? 

Ingredienser

  • 1 stk kylling (ca. 1500 g)
  • 4 ss smør
  • finrevet skall av 1 stk vasket sitron
  • 4 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Grønnsakseng:

  • 3 stk gulrot
  • 12 stk sellerirot
  • 2 stk fennikel
  • 2 stk rødløk
  • 10 stk nypotet mandelpotet eller amadinepotet
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss frisk timian
  • 50 g sorte oliven
  • 2 ss honning
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
  2. Tørk godt av kyllingen med kjøkkenpapir.
    Bind sammen endene på kyllinglårene om det ikke er gjort. Resultatet blir en jevnere stekt kylling som ser penere ut ved servering.
  3. Smelt smør sammen med sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Pensle kyllingen og legg den i en ildfast form. Stek kyllingen i ca. 1 1/4 time, til kyllingen er gjennomstekt og har fått en gyllen farge. Se til at den ikke svir seg. Dekk eventuelt til med litt aluminiumsfolie Bruker du steketermometer, skal det stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet, slik at det ikke hviler mot bein. Kyllingen er ferdig stekt når termometeret viser 68 °C, eller når låret lett løsner fra skroget.
  4. La kyllingen hvile på benken i 15-20 minutter.
  5. Skrell grønnsaker og poteter og del dem i litt store biter, mens kyllingen står i ovnen. Sett ovnen på 220°C etter at du har tatt ut kyllingen.
  6. Bland sammen grønnsaker, hvitløk, timian, oliven, honning, salt og pepper. Stek i ca. 20 minutter til grønnsakene er møre. Ta grønnsakene ut, løft kyllingen over på grønnsakene og server. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.