Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lapskaus

Velg norske råvarer i sesong

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

Norsk selvforsyning

Sesong- eller helårsvarer?

Tenk sesong når du skal lage mat. I sommerhalvåret kan du fråtse i salater, laget med norske grønnsaker, frukt og bær. Om høsten kan du lage varmende gryter med rotgrønnsaker og sesongens lam, mens lagringsgrønnsaker, som potet, løk og rotgrønnsaker, og flere typer fisk, som skrei, er tilgjengelig gjennom vinterhalvåret.

Norsk kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter og noen drivhusvekster, som agurk, samt kornsorter som bygg og havre, er tilgjengelig gjennom hele året. 

Vinter er sesong for skrei

Sesong for torsk og skrei

Gode retter med norske råvarer i hovedrollen

Norske middager

Se etter Nyt Norge eller opprinnelsesland

Synes du det er vanskelig å finne norske råvarer i butikken? Se etter opprinnelsesmerking! Alt av frukt og grønt, kjøtt, fisk og honning har opprinnelsesmerking. Du kan også se etter merkeordninger som skal gjøre det enklere for forbrukere å finne norske råvarer, som Nyt Norge og Beskyttet geografisk betegnelse. 

Spis norske rotgrønnsaker om vinteren

Spis norsk - spis bærekraftig

  • Derfor er norsk kjøtt bærekraftig

    Derfor er norsk kjøtt bærekraftig

  • Seks grunner til å spise norsk

    Seks grunner til å spise norsk

  • Hva betyr bærekraftig matproduksjon i Norge?

    Hva betyr bærekraftig matproduksjon i Norge?

  • Norske drøvtyggere sikrer selvforsyning

    Norske drøvtyggere sikrer selvforsyning

Norske favoritter til frokost

Gode supper du kan lage

Tilbehør laget av norske grønnsaker og bygg