Kardemommeris

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Gjør risen mer spennende med kardemomme og andre krydder - nydelig følge til både kjøtt og fisk.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 4 ss olje
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk grønn chili
  • 8 stk hel kardemomme
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl basmatiris
  • 8 dl vann

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk og skjær chili i tynne ringer.
  2. Varm olje i en kjele og fres alt på middels varme til det er mykt og begynner å bli gyllent. 
  3. Støt kardemommekapslene i en morter og fjern skallet. Knus frøene grovt sammen med korianderfrø og hell dem over i kjelen sammen med resten av krydderet. 
  4. Skyll risen godt i kaldt vann og ha den i kjelen. Rør godt og fres risen et par minutter. Hell i vann og salt og kok opp. sett på lokk, senk varmen og la risen stå i ca 25 minutter, til risen er ferdig kokt.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.