Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplechutney.jpg

Eplechutney

Ingredienser

1  porsjoner
  • 6 stk. eple
  • 2 dl eplecidereddik
  • 200 g brunt sukker
  • 3 stk. sjalottløk , i ringer
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ordet chutney stammer fra Sør-India, og betegner en rekke retter som inneholder krydder, grønnsaker og frukt. En chutney kjennetegnes ofte med at den er både hot, søt og sur. Syrlige norske epler egner seg perfekt i denne chutneyen, som passer like godt til moden ost som til trauste, norske kjøttretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 6 stk. eple
  • 2 dl eplecidereddik
  • 200 g brunt sukker
  • 3 stk. sjalottløk , i ringer
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar glassene mørkt og kjølig. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB13 25.06.2024 00:40:29