Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. fennikel
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 frisk timian
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 bokser hermetiske tomater (á 400 g)
  • 5 dl vann eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 100 g puylinser
  • 115 g byggryn
  • 100 g svartkål , grønnkål eller mangold
Del

Ribollita

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ribollita er en perfekt restesuppe - selv navnet betyr "kokt igjen". Den originale italienske oppskriften inneholder tørt brød, cannelini-bønner og svartkål, men den kan varieres i det uendelige med de grønnsakene du har for hånden. Vår ribollita er laget  med linser og byggryn,  og serveres med gratinert, daggammelt brød.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. fennikel
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 frisk timian
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 bokser hermetiske tomater (á 400 g)
  • 5 dl vann eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 100 g puylinser
  • 115 g byggryn
  • 100 g svartkål , grønnkål eller mangold

Slik gjør du

  1. Rens løk, selleri, gulrot og fennikel. Kutt grønnsakene i små terninger. Finhakk hvitløk. 
  2. Ha olje i en vid kjele og fres grønnsakene på middels varme i ca. 5 minutter. 
  3. Tilsett laurbærblad, timian, røkt paprika og chili, fres videre i et par minutter. 
  4. Hell hakkede tomater i kjelen sammen med vann/buljong.
  5. Skyll linser og byggryn, og ha dem i kjelen. Kok opp, senk varmen og legg på lokk. La suppen småkoke i 30-40 minutter, eller til linser og byggryn er møre. Dersom du bruker hermetiske linser eller kokt byggryn kan du redusere koketiden på suppen til 15-20 minutter, og heller tilsette linser/byggryn mot slutten av koketiden. 
  6. Fjern den tykkeste delen av stilken på svartkålen, og hakk den grovt. Ha kålen i suppen de siste minuttene av koketiden. 
  7. Smak til suppen med salt, pepper, eventuelt mer krydder eller urter.

Server suppen i dype skåler, gjerne med ristet eller gratinert brød. Dryss eventuelt over litt hakket gressløk eller andre urter. 

Se på oppskriften som inspirasjon og bruk det du har til rådighet - glass med rester av tomatsaus eller salsa kan brukes sammen med tomater, alle slags rotgrønnsaker kan kuttes i biter og gir masse smak. Suppen er i utgangspunktet vegetarisk, men har du påleggs- eller middagsrester du vil bruke opp, går det finfint å kutte dem i biter og ha dem i suppen. Grønnsakkraft kan gjerne byttes eller suppleres med kyllingkraft eller annen kjøttkraft.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant