Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribollita

Ribollita

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. fennikel
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stilker frisk timian
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 bokser hakkede tomater (á 400 g)
  • 5 dl vann eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 100 g puylinser
  • 115 g byggryn
  • 100 g svartkål , grønnkål eller mangold
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 306 kcal
Fett 7 g
Protein 13 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ribollita er en perfekt restesuppe - selv navnet betyr "kokt igjen". Den originale italienske oppskriften inneholder tørt brød, cannelini-bønner og svartkål, men den kan varieres i det uendelige med de grønnsakene du har for hånden. Vår ribollita er laget  med linser og byggryn,  og serveres med gratinert, daggammelt brød.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. fennikel
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stilker frisk timian
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 bokser hakkede tomater (á 400 g)
  • 5 dl vann eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 100 g puylinser
  • 115 g byggryn
  • 100 g svartkål , grønnkål eller mangold
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 306 kcal
Fett 7 g
Protein 13 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen i dype skåler, gjerne med ristet eller gratinert brød. Dryss eventuelt over litt hakket gressløk eller andre urter. 

Se på oppskriften som inspirasjon og bruk det du har til rådighet - glass med rester av tomatsaus eller salsa kan brukes sammen med tomater, alle slags rotgrønnsaker kan kuttes i biter og gir masse smak. Suppen er i utgangspunktet vegetarisk, men har du påleggs- eller middagsrester du vil bruke opp, går det finfint å kutte dem i biter og ha dem i suppen. Grønnsakkraft kan gjerne byttes eller suppleres med kyllingkraft eller annen kjøttkraft.

Ribollita

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

Podcast-episode: Fra retter til digge rester

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 12.12.2024 03:04:10