Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt skrei med rødvinssaus

Ingredienser

  • 800 g skreifilet eller skreiloin
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts smør

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2,5 dl rødvin
  • 0,25 ts tørket rosmarin eller timian
  • 50 g kaldt smør

Hvit rotmos

  • 250 g sellerirot
  • 250 g persillerot
  • 250 g pastinakk
  • ca. 3 dl melk
  • 2 ss smør
Del

Stekt skrei med rødvinsaus og hvit rotmos

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Superfisken skrei er flott å steke, og nydelig å servere i et enkelt vennelag. Her kan du bruke skreifilet eller -loin, som flaker seg fint når den varmebehandles. Rødvinsaus, hvit rotmos og brokkolini er knallgodt tilbehør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g skreifilet eller skreiloin
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts smør

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2,5 dl rødvin
  • 0,25 ts tørket rosmarin eller timian
  • 50 g kaldt smør

Hvit rotmos

  • 250 g sellerirot
  • 250 g persillerot
  • 250 g pastinakk
  • ca. 3 dl melk
  • 2 ss smør

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om du vil sprøsteke skinnet på skreien, bør du først skrape skinnet godt fra halen og oppover for å fjerne de små skjellene. Skyll godt når skinnet kjennes glatt og alle skjellene er borte.  smaker nydelig når det sprøstekes.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB13 21.03.2023 20:46:04