Shepherd's Pie

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Sheperd's Pie er en elsket tradisjonsrett fra Storbritannia. Gjeterpaien lages vanligvis av lammekjøttdeig, men det er ingenting i veien for å bruke andre typer kjøttdeig. En ordentlig koserett for kalde høstdager.

Ingredienser

  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss smør eller margarin
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ts worchestershiresaus (kan utelates)
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet) eller kjøttbuljong
  • 150 g frosne erter
  • 200 g hermetiske maiskorn
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ss finhakket frisk timian

Potetmos

  • 1 kg potet
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 dl melk
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • 2 dl ferdigrevet ost

Slik gjør du

  1. Kutt løk og gulrot i små terninger.
  2. Varm en stekepanne med smør eller margarin og stek løk og gulrot til det er mykt og blankt. Tilsett lammekjøttdeig og stek til kjøttdeigen skifter farge. Rør inn tomatpuré og worchestershiresauce.
  3. Dryss over hvetemel og la det frese med i 2-3 minutter. Hell på kraft/buljong. La det småkoke i 15-20 minutter, til sausen har tyknet.
  4. Rør inn erter, mais og hakkede urter. Smak til med salt og pepper.
  5. Skrell poteter og del dem i grove biter. Kok dem møre i usaltet vann.
  6. Mos potetene og rør inn melk og smør. Smak til med salt, pepper og muskat.
  7. Ha kjøttblandingen i en dyp ildfast form. Legg potetmosen som et lokk over. Dryss over revet ost. 
  8. Plasser formen litt lavt i stekeovnen på 180 °C i 30-40 minutter, til det bobler godt og toppen er gyllen.

Server gjerne med aspargesbønner eller en grønn salat.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.