Buns med pinnekjøtt

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Har du pinnekjøtt til overs fra middagen kan du prøve deg på denne "burgeren". Pepperglaze sammen med det salte pinnekjøttet er en nydelig smaksopplevelse.

Ingredienser

  • 800 g ferdigdampet pinnekjøtt

Pepperglaze:

  • 200 g sukker
  • 2 dl eplecidereddik
  • 1 stk rød chili
  • 100 g frisk ingefær
  • 6 båter hvitløk
  • 1 dl søt soyasaus (kecap manis)
  • 1 potte frisk koriander
  • 2 ss hel pepper

Rømmedressing:

  • 212 dl rørosrømme
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Syltede grønnsaker:

  • 2 dl riseddik
  • 112 dl sukker
  • 2 ss vann
  • 2 ts salt
  • 2 stk gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 12 stk agurk

Slik gjør du

  1. Plukk kjøttet fra bena og i passelige biter. Sett til side.
  2. Kok opp sukker og eddik.
  3. Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter og ha det i eddiklaken. La det hele trekke i 4-5 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl.
  4. Kjør alt til en glatt saus med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland inn soyasaus. Finhakk halvparten av korianderen og bland inn i sausen.
  5. Rist hel pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Knus den grovt i en morter. Bland pepperen og pinnekjøtt inn i sausen og sett til side.
  6. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og la den stå og trekke smak.
  7. Bland sammen riseddik, sukker, vann og salt. Skrell gulrøtter og skjær dem i tynne skiver sammen med stangselleri og agurk. Hell laken over og bland godt sammen. La grønnsakene ligge i minst 10 minutter.
  8. Rist burgerbrødene. Legg dressingen i bunnen. Ha bladsalat, syltede grønnsaker og pinnekjøtt på toppen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.