Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

Halloween

Stemningsbilde Halloween - toppbilde

Gresskar, godteri, edderkopper og hekser. Halloween-feiringen blir annerledes i år, men den kan jo bli like bra? Ta forhåndsregler, følg helsemyndighetenes råd, og forbered en skrekkelig Halloween – på en trygg måte.

Halloween er morsomt for både store og små, uansett hvor mange du feirer med i år. Det finnes masse muligheter for å lage skikkelig skummel stemning hjemme! Mange pynter med gresskar i søte eller skumle varianter. Sjekk ut filmen vår på hvordan du lager en ekstra stemningsfull lykt. Du finner også gode tips og oppskrifter på hjemmelaget godteri – husk håndvask og følg helsemyndighetenes råd.

Våre tips til hvordan du lager en skrekkelig halloween i år også – på en trygg måte: 

Først av alt: Når du lager mat og serverer, så husk å vaske deg på hendene både før, underveis og etterpå. 

Lag mat i små porsjoner, slik at alle kan forsyne seg med hver sin bit. Snacks kan serveres i papp- eller plastkopper i ulike størrelser, eller små muffinsformer.

På forhånd kan du merke glass og fat med navn, for å sikre at ingen tar feil.

Pakk gjerne inn godteriet i små poser, servietter eller kremmerhus for å unngå mange hender i godteriskåla.

Har du ikke enkeltporsjoner, så kan du dele ut godteriet med klype.

Gjør håndvasken til en inkludert aktivitet før gjestene går til bords. Kanskje kan du skru ned litt lys, og foreslå at såpen kjennes ut som slim? Eller skru på skummel musikk eller rødt lys på badet?

Sett frem håndsprit så det er lett tilgjengelig ved bordet, og sørg for at alle bruker det før de forsyner seg av maten.

Server gjerne maten direkte på gjestenes fat, så unngår du at alle tar på samme serveringsbestikk.

For å unngå at mange hender trykker på ringeklokka, kan du henge opp et skilt som oppfordrer til å banke på, eller sette opp en liten stasjon utenfor huset. 

Vær ekstra oppmerksom på de flatene som gjestene tar på mange ganger i løpet av kvelden, og ta en ekstra vask i løpet av kvelden.

Skummel halloweenmat

Halloween pynt

Flere tips til Halloween festen

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til Halloween. Gresskar er godt til så mye annet også! Vi gir deg smakfulle oppskrifter med gresskar.